Ανυπολόγιστες οι καταστροφές στην Κρήτη – Νεκρός βρέθηκε ο αγνοούμενος (video)

13:28 26/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Τραγικός ο επίλογος των ερευνών για τον εντοπισμό του 61χρονου κτηνοτρόφου, ο οποίος είχε χαθεί σε νερά χειμάρρου στον Αποκόρωνα. Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές από την κακοκαιρία στην Κρήτη. Κομμένος στα δύο είναι ο νομός Χανίων, όπου έχουν καταρρεύσει δέκα γέφυρες. Αυτοψία στις πληγείσες περιοχές από κυβερνητικό κλιμάκιο, προτεραιότητα η αποκατάσταση της συνδεσιμότητας των περιοχών, δήλωσε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στην πτήση της Sky Express

από Αθήνα προς Λήμνο, όταν ένα τέταρτο μετά την απογείωση ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος και το αεροσκάφος άρχισε να «τρέμει» πολύ έντονα.

Πτήση τρόμου για Λήμνο

Στους κανονικούς ρυθμούς επιστρέφουν σταδιακά οι κάτοικοι Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών. Τα συνεργεία είναι επί ποδός για τον αποχιονισμό αποκλεισμένων ορεινών χωριών, ενώ απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στο ορεινό οδικό δίκτυο. Κλειστά παρέμειναν και σήμερα αρκετά σχολεία.

Κανονικά εκτελούνται από τα ξημερώματα τα δρομολόγια των πλοίων σχεδόν σε όλη τη χώρα. Kατά την κρίση του πλοιάρχου εκτελούνται τα δρομολόγια στις γραμμές Αγ. Μαρίνα- Νέα Στύρα και Ραφήνα- Μαρμάρι.

Στο μεταξύ, νότια της Λήμνου στον κόλπο Μούδρου αγκυροβόλησε με ασφάλεια το δεξαμενόπλοιο «SEA BEECH» που χθες το πρωί παρουσίασε μηχανικό πρόβλημα, με αποτέλεσμα να πλέει ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή της νήσου Ψαθούρας Αλονήσου.

Σχετική είδηση: Κρήτη: Διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών (video)

Πηγές: ΕΡΤ1 [Ρεπορτάζ: Π. Χουλάκης, Β. Μητρούσιας, Όλγα Ορφανίδου], Πρώτο Πρόγραμμα

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα