Βρετανία: Λήγει η «διορία των διοριών»- Το 61% αναμένει «κακή συμφωνία» για Brexit

15:45 6/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η «διορία των διοριών» λήγει αυτήν την εβδομάδα, προειδοποιούν διπλωμάτες σχετικά με τον χρόνο που απομένει ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Βρετανία να καταλήξουν σε συμφωνία και να περάσουν στην έναρξη της επόμενης φάσης των συνομιλιών, στη σύνοδο κορυφής της 14ης-15ης Δεκεμβρίου. Ωστόσο, ο υπουργός για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις, γνωστοποίησε ότι η Βρετανία δεν έχει πραγματοποιήσει επίσημη ανάλυση ανά τομέα για τον αντίκτυπο που θα έχει η αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση στη βρετανική οικονομία, την ώρα που οι Βρυξέλλες

έχουν ήδη ανακοινώσει τον «λογαριασμό του διαζυγίου», ο οποίος ανέρχεται σε 50 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τα σχόλιά του Βρετανού υπουργού, πυροδότησαν αντιδράσεις αναφορικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης Μέι, την ώρα που βρίσκεται «στον αέρα» η συμφωνία για το πώς θα διευθετηθούν τα ιρλανδικά σύνορα μετά το Brexit.

Επανεκκίνηση συνομιλιών Λονδίνου-ΕΕ μετά το βέτο του DUP

«Είτε είναι αποτέλεσμα ανικανότητας είτε ανειλικρίνειας, ο Ντέιβιντ Ντέιβις παραπλανεί το κοινοβούλιο από την αρχή», δήλωσε η Βέρα Χόμπχάουζ, μέλος της επιτροπής του Brexit από την αντιπολίτευση.

Το κοινοβούλιο μπορεί να έχει καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία του Brexit, μπλοκάροντας ή τροποποιώντας τη νομοθεσία που η κυβέρνηση έχει προτείνει για να θέσει σε ισχύ το διαζύγιο.
Ο Ντέιβις και η ομάδα των υπουργών του έχουν δηλώσει ότι η δημοσιοποίηση λογαριασμών διαζυγίου «μπορεί να υπονομεύσει τη διαπραγματευτική θέση της Βρετανίας».

Το ποσοστό των Βρετανών που θεωρούν ότι η κυβέρνησή τους διαχειρίζεται με κακό τρόπο τις διαπραγματεύσεις πέρασε από το 41% τον Φεβρουάριο στο 55% τον Ιούλιο και έφτασε στο 61% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών.
Το ποσοστό των ερωτηθέντων που θεωρούν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα εξασφαλίσει μία «κακή συμφωνία» με τις Βρυξέλλες αυξήθηκε από 37% τον Φεβρουάριο σε 44% τον Ιούλιο και σε 52% τον Οκτώβριο, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, μόνο το 19% θεωρεί ότι το Λονδίνο θα εξασφαλίσει μία «καλή συμφωνία».
Τα αποτελέσματα βασίζονται σε τρεις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δείγμα 2.200 ατόμων τον Φεβρουάριο, τον Ιούλιο και τον Οκτώβριο.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα