Βραβείο «Education Leaders Awards» για το νηπιαγωγείο Αμαράντων

12:56 6/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Αργυρό Βραβείο στο διαγωνισμό «Education Leaders Awards» κέρδισε η νηπιαγωγός Χρυσάνθη Μπαξεβάνη με τους συνεργάτες της και τους μαθητές της. Μαθητές και μαθήτριες του Νηπιαγωγείου Αμαράντων, συμμετέχοντας στην κατηγορία Καινοτομία στη Διδασκαλία.

Όπως δήλωσε η νηπιαγωγός Χρυσάνθη Μπαξεβάνη στην ΕΡΤ Κομοτηνής,  η δική τους συμμετοχή πέρασε από δύο κριτικές επιτροπές, μια στα προκριματικά και μια στα τελικά, αποσπώντας υψηλή βαθμολογία

και το αργυρό βραβείο.

Η κα Χρυσάνθη Μπαξεβάνη με τον Δήμαρχο Μαρωνείας Σαπών και την Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου στα Νηπιαγωγεία Ροδόπης και Ξάνθς κα Τάνια Τσιγγίδου σε γιορτή του Νηπιαγωγείου.

«Συμμετείχαμε με τον τίτλο, ‘Το τρίπτυχο της επιτυχίας’, έχει να κάνει με την Σχολική Κοινότητα (εκπαιδευτικός, παιδιά, γονείς), Δημοτική Αρχή και Τοπική Επιχειρηματικότητα», δήλωσε η δημιουργική νηπιαγωγός, προσθέτοντας πως στόχος της τα τελευταία χρόνια είναι η συμμετοχή των γονιών στα δρώμενα των σχολείων.

Γονείς μαθητών και μαθητριών του νηπιαγωγείου που αγκάλιασαν και στήριξαν από την πρώτη στιγμή τις προσπάθειες της νηπιαγωγού.

Η Χρυσάνθη Μπαξεβάνη αφιερώνει στους μαθητές και στους γονείς τους  το βραβείο διότι, όπως λέει, ήταν πραγματικά εξαιρετικοί. «Η συνεργασία αυτή μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει. Συμμετείχα στο διαγωνισμό για να προβάλω μια καλή πρακτική. Οι ιδέες είναι για να μοιράζονται. Και θέλω πραγματικά να το δουν οι συνάδελφοι μου στο Νομό και Πανελληνίως κι αν και αυτοί έχουν παρόμοιες πρακτικές να τις συζητήσουμε, να συνεργαστούμε και να δούμε πώς μπορούμε να φτάσουμε αυτή την συνεργασία στην κορύφωσή της.»

Εννέα μήνες έμεινε στο νηπιαγωγείο των Αμαράντων η κ. Μπαξεβάνη. Αυτή τη στιγμή είναι μια άνεργη εκπαιδευτικός, όπως λέει, κρατώντας στην καρδιά της τις ωραίες στιγμές που έζησε με τα μικρά παιδιά των Αμαράντων και τους γονείς τους.

Η κα Χρυσάνθη Μπαξεβάνη, ακούραστη, δημιουργική και χαμογελαστή πάντα

13 χρόνια αναπληρώτρια η Χρυσάνθη Μπαξεβάνη, κι αυτό από μόνο του είναι ένα μεγάλο παράπονο. «Όταν για πρώτη φορά συμμετείχα στον ΑΣΕΠ νόμιζα ότι δύο – τρία, άντε το πολύ πέντε χρόνια, θα χρειαστούν για μια οργανική θέση και για ένα σχολείο στο οποίο θα ξέρω ότι κάθε χρονιά θα μπορώ να προσθέτω λίγο – λίγο – λίγο. Και να μην προσθέτω διάφορα κομμάτια σε διάφορα σχολεία. Δυστυχώς πέρασαν 13 χρόνια.»

Την ώρα της ανακοίνωσης των βραβείων, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε και τους νέους πίνακες από τους οποίους θα γίνονται πλέον οι διορισμοί. «Δεν ξέρουμε αν θα συμβεί ή είναι όνειρο», σχολίασε προσθέτοντας, «δυστυχώς 13 και 15 χρόνια αναπλήρωσης που έχουν άλλοι συνάδελφοι είναι πάρα πολλά, δεν μπορείς να προγραμματίσεις τίποτα στη ζωή σου, ούτε την προσωπική, ούτε την επαγγελματική. Υπάρχουν συνάδελφοι που δεν έχουν καταφέρει να κάνουν οικογένειες γιατί κάθε εννέα μήνες ξεσπιτώνονται», κατέληξε, στέλνοντας για μια ακόμη φορά το δικό της μήνυμα για μόνιμους διαγωνισμούς στον χώρο της παιδείας, έτοιμη από τον Σεπτέμβριο για μια ακόμη χρονιά να συνεχίσει να δουλεύει ακούραστα στηριζόμενη στο «τρίπτυχο της επιτυχίας».

Φωτο: Χρυσάνθη Μπαξεβάνη- νηπιαγωγείο Αμαράντων

ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα