Σε γιορτή για τους πρόσφυγες ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας Φ. Λεκλέρ

11:30 18/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην Κρήτη θα βρίσκεται από σήμερα ως την ερχόμενη Δευτέρα ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Φιλίπ Λεκλέρ. Απόψε θα παραβρεθεί σε εκδήλωση με μουσικά ακούσματα και γεύσεις από τις χώρες της Ανατολής, που θα πραγματοποιηθεί για τους πρόσφυγες στις 9:30’, στο Χουδέτσι.
Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν και θα συμμετάσχουν ενεργά οι οικογένειες προσφύγων που διαμένουν στην πόλη του Ηρακλείου, μέσω του Προγράμματος Στέγασης Αιτούντων

Άσυλο στην Κρήτη. Η συναυλία είναι ανοικτή στο ευρύ κοινό και αποτελεί μέρος των μουσικών Παρασκευών που διοργανώνει το Μουσικό Εργαστήρι «Λαβύρινθος» στον «Κήπο», στο Χουδέτσι. Περιλαμβάνει ακούσματα από Αραβική Μουσική, Μουσική του Ιράν, του Αζερμπαϊτζάν και του Αφγανιστάν.
Πριν την προγραμματισμένη συναυλία, η Αναπτυξιακή Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ, διοργανώνει μια διαπολιτισμική γιορτή γεύσεων και μουσικής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Χουδετσίου. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 19:30 και σε αυτήν θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα από την Κρήτη και την Ανατολή (γεύσεις από Περσία, Παλαιστίνη, Συρία κ.λπ.). Την προετοιμασία των φαγητών της Ανατολής έχουν αναλάβει οι ίδιοι οι πρόσφυγες. Στον ίδιο χώρο θα υλοποιηθούν δραστηριότητες δημιουργικής έκφρασης και πολιτισμού για τα παιδιά των προσφύγων, ενώ εκπαιδευόμενοι μουσικοί από το Μουσικό Εργαστήρι «Λαβύρινθος» θα «ταξιδέψουν» τους συμμετέχοντες σε μουσικές διαδρομές διαπολιτισμικού χαρακτήρα.
Ο κ. Λεκλέρ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα παραμείνει στην Κρήτη ως την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε θα μεταβεί στα Χανιά, για να δει από κοντά πώς εξελίσσεται το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων.

Keywords
Τυχαία Θέματα