Βούτσης: Όσοι θέλουν να οδηγήσουν τη χώρα σε ασφυξία, θα ηττηθούν

14:52 25/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Όσοι θέλουν να οδηγήσουν τη χώρα σε ασφυξία το καλοκαίρι, θα ηττηθούν γιατί οι συσχετισμοί πλέον δεν τους ευνοούν, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης σε συνέντευξή του στη Real News.

Στην ίδια συνέντευξη ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η αξιολόγηση θα

κλείσει και εξαπέλυσε πυρά κατά του ΔΝΤ και πολιτικών που ακόμα επιμένουν στην Ευρώπη της σκληρής λιτότητας για την πίεση για αντικοινωνικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα μας αλλά και ολόκληρο τον ευρωπαϊκό Νότο.

Αναφορικά με τις απαιτήσεις για υψηλά πλεονάσματα, υπογραμμίζει ότι προφανώς και δεν μπορεί να υπάρχει χώρα που μπορεί να έχει 3,5% πλεονάσματα επί δέκα χρόνια, όταν δηλαδή ετησίως θα υστερεί ο αντίστοιχος δείκτης της ανάπτυξης, ακόμα και αν θα είναι στο 1, στο 2, ή στο 3%.

Όσον αφορά το ζήτημα του διαλόγου με τη σοσιαλδημοκρατία, ο Ν. Βούτσης επισημαίνει ότι δεν πρέπει να αφιστάμεθα από τη σοβαρή αλλαγή και μετατόπιση που επιχειρείται, με αντιφατικό τρόπο είναι αλήθεια, σε χώρες του Νότου ή και στην ίδια τη Γερμανία, για την αποκόλληση σοσιαλδημοκρατικών δυνάμεων από τον σφικτό προγραμματικό και κυβερνητικό εναγκαλισμό με τις παραδοσιακές δεξιές και νεοφιλελεύθερες δυνάμεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα