Βουτιά των ευρωπαϊκών αγορών και της Αθήνας μετά το Brexit

11:08 24/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μεγάλες απώλειες καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στον απόηχο της απόφασης της Βρετανίας να φύγει από την ΕΕ εν μέσω δυσμενών εκτιμήσεων για τις προοπτικές ανάπτυξης των οικονομιών της ΕΕ από αναλυτές και τραπεζίτες. Πάντως, οι αγορές περιόριζαν τις αρχικές απώλειες τους καθώς περνούσε η ώρα.

Ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών έπεφτε 14,4% στα πρώτα 20 λεπτά της συνεδρίασης της Παρασκευής.

Ο δείκτης FTSE 100 στο χρηματιστήριο του Λονδίνου κατέγραφε απώλειες 5,05%, με τις τραπεζικές μετοχές να δέχονται

τις μεγαλύτερες πιέσεις. Ο γερμανικός δείκτης DAX υποχωρούσε 6,86% στις 11 π.μ., περιορίζοντας τις αρχικές απώλειες του 10% περίπου, ενώ ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο του Παρισιού ήταν κάτω 7,9%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 50 υποχωρούσε επίσης 8,5%.

Οι αγορές διόρθωναν την άνοδο του προηγούμενου διαστήματος που βασίσθηκε εν πολλοίς στις πιθανότητες των γραφείων στοιχημάτων και αρκετών πρόσφατων δημοσκοπήσεων που έδειχναν επικράτηση του Bremain σύμφωνα με αναλυτές.

Οι καθησυχαστικές δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας, ο οποίος υπεραμύνθηκε της χρηματοπιστωτικής υγείας του βρετανικού τραπεζικού συστήματος, φαίνεται ότι είχαν θετική επίδραση στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα