Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός-«Μετωπική» στη Βουλή-Ομιλίες των πολιτικών αρχηγών (video)

16:59 19/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με 153 Ναι σε σύνολο 299 βουλευτών ψηφίστηκε ο κρατικός προϋπολογισμός του 2018. Όχι ψήφισαν 144 βουλευτές. Η πενθήμερη συζήτηση κορυφώθηκε με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών. Στην ατζέντα της πολιτικής αντιπαράθεσης ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διασταύρωσαν τα ξίφη τους με αιχμή την οικονομία, τα ζητήματα διαφθοράς, το Πόθεν Έσχες και τις offshore. Όπως ενημέρωσε η αντιπρόεδρος της Βουλής,

Τασία Χριστοδουλοπούλου, οι πέντε συνεδριάσεις της Ολομέλειας διήρκησαν 54 ώρες και μίλησαν 219 βουλευτές, οι οκτώ πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων και 34 μέλη της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά δεν οδηγούν σε καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια και την κρίση τα όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση. «Έχετε υπογράψει σκληρή επιτροπεία μέχρι το 2060», τόνισε.

Επεσήμανε ότι τώρα ο πρωθυπουργός λέει πως δεν είναι αναγκαία η ένταξη στο μηχανισμό ποσοτικής χαλάρωσης σε αντίθεση με όσα έλεγε πέρσι. «Είναι αργά για δάκρυα Αλέξη», ανέφερε χαρακτηρίζοντας το αφήγημα του πρωθυπουργού ως αφήγημα εξαπάτησης των πολιτών.

Καμμένος: Δεν θα υπάρξει ξανά διαπραγμάτευση για τη δόση

«Αυτός ο προϋπολογισμός οδηγεί στο τέλος των μνημονίων. Δεν θα υπάρξει ξανά διαπραγμάτευση για τη δόση. Η Ελλάδα βγαίνει από την εποχή παραχώρησης της εθνικής κυριαρχίας», τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, προσθέτοντας «πως μετά από σκληρές προσπάθειες πρωτίστως του λαού και δευτερευόντως της κυβέρνησης κατατίθεται ένας προϋπολογισμός όπως θα έπρεπε να είναι».

Keywords
Τυχαία Θέματα