Βομβαρδισμός των Αμερικανών σκοτώνει 23 αμάχους στο Αφγανιστάν λέει ο ΟΗΕ

13:58 30/11/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Κυρίως γυναίκες και παιδιά είναι τα 23 θύματα του βομβαρδισμού που εξαπέλυσε ο αμερικανικός στρατός κατά των Ταλιμπάν στην επαρχία Χελμάντ, στο νότιο Αφγανιστάν, αποκάλυψε η αποστολή του ΟΗΕ στη χώρα αυτή.

Τρεις άμαχοι τραυματίστηκαν επίσης όταν «οι διεθνείς στρατιωτικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορικό βομβαρδισμό έπειτα από χερσαίες συγκρούσεις με τους Ταλιμπάν.

Η αποστολή του ΝΑΤΟ

«Αποφασιστική Υποστήριξη» (RS) ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για τον αεροπορικό βομβαρδισμό, ενώ σημείωσε ότι οι Ταλιμπάν άνοιξαν πυρ εναντίον των συμμαχικών δυνάμεων στην περιοχή Γκαρμσίρ και στη συνέχεια «αναδιπλώθηκαν σε ένα κτιριακό συγκρότημα» από όπου συνέχιζαν να πυροβολούν τις χερσαίες συμμαχικές δυνάμεις, οι οποίες «βρισκόντουσαν σε νόμιμη αυτοάμυνα» και ζήτησαν «έναν αεροπορικό βομβαρδισμό».

Οι χερσαίες δυνάμεις δεν μπορούσαν να γνωρίζουν ότι υπήρχαν άμαχοι μέσα ή γύρο από το συγκρότημα. Οι Ταλιμπάν χρησιμοποιούν τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες προστασίας», κατέληξε η RS. Την θέση του ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο κάτοικος της περιοχή που το σπίτι του βρίσκεται σε απόσταση 100 μέτρων από το συγκρότημα που βομβαρδίστηκε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ: AFP, Reuters

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα