Βόλος: Στη μάχη των πανελληνίων 1892 υποψήφιοι από τη Μαγνησία

12:46 13/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη μάχη των πανελληνίων εξετάσεων ρίχνονται από τη Δευτέρα 16 Μαΐου, οι μαθητές των Γενικών Λυκείων και από την Τρίτη των ΕΠΑΛ. Στη Μαγνησία οι υποψήφιοι ανέρχονται σε 1892, εκ των οποίων οι 1501 από τα ΓΕΛ και οι 391 από τα ΕΠΑΛ. Θα λειτουργήσουν 21 εξεταστικά κέντρα δύο για υποψηφίους από τα ΕΠΑΛ, τρία εξεταστικά

κέντρα στα νησιά των Β. Σποράδων και 16 εξεταστικά κέντρα στη χερσαία Μαγνησία. Επιπλέον πανελλήνιες εξετάσεις θα δώσουν και 21 μαθητές από ΓΕΛ και 18 από ΕΠΑΛ που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες, ενώ 86 από τους συνολικά 1892 θα δώσουν με το παλιό σύστημα, θα εξεταστούν δηλαδή σε έξη μαθήματα.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα στη Β’Θμια Εκπαίδευση, παρουσία το προϊσταμένου Σωκράτη Σαβελίδη και δύο μελών της Κεντρικής Εξεταστικής Επιτροπής της Μαγνησίας, των κ.κ. Δημ. Τσοκανάκη, διευθυντή του 5ου ΓΕΛ Βόλου και Ανδρέα Συκιώτη, διευθυντή του 2ου Λυκείου Βόλου, δόθηκαν οι κατευθύνσεις για μαθητές και γονείς για την άρτια διεξαγωγή των εξετάσεων.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο κ. Σαβελίδης, στη Μαγνησία ο αριθμός των επιτηρητών ανέρχεται σε 495 για τα ΓΕΛ και 150 για τα ΕΠΑΛ, ενώ τα μέλη των εξεταστικών επιτροπών ανέρχονται σε 164.

Επιπλέον θα λειτουργήσει ένα εξεταστικό κέντρο για τα Αγγλικά και οι υποψήφιοι είναι 364 από τα ΓΕΛ και 39 από τα ΕΠΑΛ.

Ήδη έχουν ενημερωθεί τα μέλη των εξεταστικών επιτροπών και οι επιτηρητές για τις υποχρεώσεις τους και τη διαδικασία των εξετάσεων που θα ακολουθηθεί. Έχουν ναυλωθεί σκάφη για τη μεταφορά επιτηρητών στα νησιά ενώ σε επιφυλακή θα βρίσκεται το Λιμεναρχείο, το ΕΚΑΒ, οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου και η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας.

Τα γραπτά θα αποσταλούν στα Βαθμολογικά Κέντρα με courrier. Στη Μαγνησία θα λειτουργήσει ένα από τα τρία Βαθμολογικά Κέντρα σε όλη την Ελλάδα, στο κτίριο που στεγάζονται το 7ο και 9ο Γυμνάσιο, για τους μαθητές που θα εξεταστούν με το παλιό σύστημα.

Ο Δημ. Τσοκανάκης διαβεβαίωσε γονείς και υποψηφίους ότι όλα είναι έτοιμα για την διεξαγωγή των εξετάσεων με αυξημένο αίσθημα ευθύνης από την πλευρά των εκπαιδευτικών, ώστε να διατηρηθεί το αδιάβλητο κύρος τους. Οι εκπαιδευτικοί μέλη των Λυκειακών Επιτροπών έχουν την ευθύνη για την κατανομή των μαθητών στις τάξεις. Τα θέματα θα ληφθούν μέσω του συστήματος VPI. Σε κάθε αίθουσα θα υπάρχουν τρεις επιτηρητές και ένας αναπληρωματικός ενώ δύο επιτηρητές θα βρίσκονται στους διαδρόμους του εξεταστικού κέντρου. Οι επιτηρητές δεν επιτρέπεται να δώσουν διευκρινίσεις για θέματα.

Ο Ανδρέας Συκιώτης, επισήμανε ότι οι μαθητές θα πρέπει να προσέλθουν στα εξεταστικά κέντρα στις 8 παρά 10 το πρωί,ενώ η είσοδος στις αίθουσες θα γίνει στις 8:30 π.μ. Θα πρέπει να ακολουθούν τις υποδείξεις των επιτηρητών και όταν τους δοθούν τα τετράδια θα πρέπει να περιμένουν με ηρεμία ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να πάρουν τα θέματα στα χέρια τους. Η διάρκεια της εξέτασης είναι τρεις ώρες, ενώ η ώρα δυνατής αποχώρησης από κάθε εξεταζόμενο μάθημα αναγράφεται στην τελευταία σελίδα του θέματος.

Μαζί τους θα πρέπει να έχουν οπωσδήποτε το Δελτίο Εξεταζομένου, στυλό, γόμα και νερό. Τα κινητά απαγορεύονται αυστηρά και αν βρεθεί κάποιο στην κατοχή μαθητή κινδυνεύει με μηδενισμό του γραπτού.

Αν χρειαστεί μαθητής να εξέλθει από την αίθουσα, ενημερώνει τον επιτηρητή, ο οποίος θα τον συνοδεύσει όπου χρειάζεται να πάει.

Τέλος ο κ. Συκιώτης, επισήμανε ότι είναι βασικό οι μαθητές να διατρέφονται σωστά και χωρίς υπερβολές, να κοιμούνται επαρκώς για να έχουν καλύτερη απόδοση και να φροντίσουν τόσο εκείνοι όσο και το οικογενειακό περιβάλλον για την ψυχική και πνευματική τους ηρεμία.

The post Βόλος: Στη μάχη των πανελληνίων 1892 υποψήφιοι από τη Μαγνησία appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα