Βόλος: Ολοκληρώθηκε το Θερινό Σχολείο στα Ασαφή Γνωστικά Δίκτυα

11:36 13/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, πριν λίγες μέρες (στις 8 Ιουλίου) , το Θερινό Πανεπιστήμιο στα «Ασαφή Γνωστικά Δίκτυα», με τίτλο «Ασαφή Γνωστικά Δίκτυα: Μεθοδολογίες, Αλγόριθμοι, Εφαρμογές και Εργαλεία Λογισμικού βασισμένα στη Μεθοδολογία για Λήψη Αποφάσεων» το οποίο ξεκίνησε στις 4 Ιουλίου. Ήταν η πρώτη φορά παγκοσμίως, που διοργανώθηκε ένα τέτοιου είδους Θερινό Πανεπιστήμιο από την Ελληνίδα (Λαρισαία) Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας,

αλλά παράλληλα και Επιστημονική Συνεργάτη του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Ελπινίκη Παπαγεωργίου.

Η κ. Ελπινίκη Παπαγεωργίου

Στο Θερινό Πανεπιστήμιο συμμετείχαν 35 επιστήμονες από όλο τον κόσμο, υποψήφιοι διδάκτορες, μεταδιδακτορικοί φοιτητές και Καθηγητές από διαφορετικές χώρες, από Αμερική, Αγγλία, Ισπανία, Ολλανδία, Φιλανδία, Βέλγιο, Γερμανία, Γαλλία, Λιθουανία, Ιραν, Ινδία, Κούβα, και Τουρκία, που ήθελαν να διδαχθούν αυτή την ευέλικτη υπολογιστική μέθοδο της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και να επεκτείνουν τις γνώσεις τους πάνω στα ασαφή γνωστικά δίκτυα, δίνοντας τους έτσι τη δυνατότητα να τα εφαρμόσουν στα προβλήματα που διερευνούν. Πρόκειται για μια εξειδικευμένη μεθοδολογία τεχνητής νοημοσύνης, η οποία συνιστά ένα πολύτιμο εργαλείο μοντελοποίησης και διαχείρισης γνώσης από εμπειρογνώμονες για την ανάπτυξη συστημάτων λήψης αποφάσεων. Μέχρι σήμερα έχει εφαρμοστεί σε πάρα πολλά πεδία από τον έλεγχο συστημάτων, την πρόβλεψη αγροτικής παραγωγής, μέχρι την επιχειρηματικότητα αλλά και την ιατρική.

Η Επικ.

Keywords
Τυχαία Θέματα