Βόλος: Μουσική διαμαρτυρία και πορεία από μαθητές του Μουσικού Σχολείου

14:00 10/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με ταμπούρλα και τουμπερλέκια μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου πραγματοποίησαν σήμερα πορεία στο κέντρο του Βόλου ενώ έθεσαν στην αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη τα αιτήματά τους. Η τελευταία δεσμεύτηκε να τα προωθήσει ενώ πρότεινε αντιπροσωπεία μαθητών να τη συνοδεύσει στο υπουργείο Παιδείας για να θέσουν τα θέματα που τους απασχολούν.

Οι μαθητές που τα τελευταία έξι τουλάχιστον χρόνια αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα σε

ελλείψες εκπαιδευτικών κυρίως για τα μουσικά μαθήματα επισημαίνουν ότι η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του 15μελούς Σταύρος -Παναγιώτης Λαμπρινίδης, “ είναι τραγελαφικό να μιλάμε για μουσικό σχολείο, όταν δεν έχουμε καθηγητές μουσικής. Επίσης έχουμε θέμα με τα βιβλία μουσικής παιδείας που αναγκαζόμαστε να τα πληρώνουμε με δικά μας χρήματα και είναι μεγάλο το κόστος.

Επίσης ζητούμε μοριοδότηση για μαθητές που διαπρέπουν στη μουσική σε διαγωνισμούς που γίνονται κάθε χρόνο, είτε να συμψηφίζεται η βαθμολογία μουσικής παιδείας των τριών ετών του Λυκείου από τις εξετάσεις και οι αριστεύσαντες να πριμοδοτούνται με 1.000 μέχρι 1.500 μόρια για να εισάγονται στις σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ μουσικολογίας. Τέλος ζητούμε πιστοποίηση των διδακτικών ωρών της μουσικής παιδείας ώστε να μπορούν να αναγνωρίζονται και να δίνουμε εξετάσεις για πτυχία αρμονίας ή θεωρίας μουσικής στα Ωδεία χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουμε επιπλέον χρήματα στα ωδεία».Σύμφωνα με τον μαθητή, παρατηρούνται τεράστια κενά σε πιάνο, κιθάρα και παραδοσιακά όργανα. Οι ελλείψεις δε είναι τέτοιες που όμως ανέφερε η μαθήτρια της Β’ Γυμνασίου Χρύσα Παπαπέτρου, καθημερινά ένας μαθητής του Μουσικού Σχολείου μπορεί να έχει και τρία κενά ειδικά στα μαθήματα μουσικής.

Ο Γιώργος Μαρδέλης

“Κάθε χρόνο αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα. Φέτος βέβαια έχουν έρθει κάποιοι καθηγητές και δεν είναι όπως άλλες χρονιές. Ωστόσο από τη στιγμή που το μουσικό σχολείο Βόλου συγκαταλέγεται στα καλύτερα σχολεία κι αποτελεί ένα κόσμημα για την πόλη, δεν είναι σωστό να αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα» τόνισε ο μαθητής Γ’ Λυκείου Γιώργος Μαρδέλης.

Η αντιπεριφερειάρχης από την πλευρά της επισήμανε ότι για το Μουσικό Σχολείο υπερηφανεύονται όλοι και “είναι αδιανόητο να μην έχουν δασκάλους για τα μουσικά μαθήματα, να μην έχουν βιβλία και να έχουν κενά. Αυτό για το οποίο δεσμεύομαι είναι ότι, θα απαιτήσω να πάμε με κάποια από τα παιδιά, στο Υπουργείο Παιδείας για να διαμηνύσουμε τα προβλήματα στο σχολείο αλλά και σε παρόμοια ανά την Ελλάδα.

Τα αιτήματά τους θα πρέπει να ικανοποιηθούν έστω και με σειρά προτεραιότητας. Τα κενά είναι τραγικά. Ελλείψεις παρατηρούνται μεταξύ άλλων σε σχολεία των νησιών, στα ΕΠΑΛ και σε ειδικά σχολεία. Η κοινωνία θα πρέπει να ενσκήψει, να είμαστε αρωγοί και να δει την παιδεία ως πρωτεύον και καίριας σημασίας θέμα”, τόνισε η κ. Κολυνδρίνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα