Βόλος: Εξονυχιστικός έλεγχος της μισθοδοσίας των εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ

16:00 11/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

“Φύλλο και φτερό” θα κάνει ορκωτός λογιστής τη μισθοδοσία των εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ του έτους 2012, στο πλαίσιο εφαρμογής της τελεσίδικης απόφασης του Εφετείου, οι εργαζόμενοι να πάρουν αναδρομικά τα χρήματα που τους περικόπηκαν στο πλαίσιο μνημονιακών υποχρεώσεων εκείνη τη χρονιά, αλλά και να διαμορφωθεί το νέο μισθολόγιο. Αυτό αποφάσισε το Δ.Σ. της ΔΕΑΥΜΒ στη σημερινή του συνεδρίαση, που δεν έκανε αποδεκτό αίτημα του προέδρου του Συλλόγου των εργαζομένων Βάιου Ζεμπέογλου, η επιχείρηση

να δίνει κάθε μήνα στους εργαζόμενους ένα ποσό έναντι, έως ότου γίνει η “εκκαθάριση”.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Δ.Σ., Άρης Σαββάκης, ο ορκωτός λογιστής θα ελέγξει αποκλειστικά τη μισθοδοσία εκείνης της χρονιάς καθώς σε αυτή θα βασιστεί η επιχείρηση για να κάνει τους υπολογισμούς των χρημάτων που οφείλονται στους εργαζόμενους. “Ήδη έχουν περάσει 15 μήνες από της έκδοσης της απόφασης του Εφετείου και ακόμη δεν την έχουμε εφαρμόσει. Κρίνεται αναγκαίο πρώτο να γίνει εξακρίβωση του υπολογισμού του μισθού του κάθε εργαζόμενου το 2012 και μετά να προχωρήσουμε. Το ποσό είναι πολύ μεγάλο και θα πρέπει να είμαστε ακριβείς” τόνισε.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ., Βάιος Ζεμπέογλου, υπέβαλλε το αίτημα να δίνονται στους εργαζόμενους έναντι κάποια χρήματα έως ότου ολοκληρωθεί ο έλεγχος, αίτημα που στήριξε και το μέλος του Δ.Σ. κ. Πατέρας, επισημαίνοντας πως πρόκειται για πολιτική απόφαση που μπορεί να ληφθεί, εφόσον ήδη το Δ.Σ. έχει πάρει απόφαση επί προεδρίας Απ. Γαλάτη να συμμορφωθεί με την απόφαση του Εφετείου.
Ο νομικός της επιχείρησης κ. Καραγεώργος εξήγησε ότι σύμφωνα με την απόφαση του Εφετείου, έγιναν μεγαλύτερες από ότι πρέπει περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων. Αυτό οφειλόταν σε εσφαλμένη ερμηνευτική εγκύκλιο του υπουργείου και ακολούθησαν αποφάσεις δικαστηρίων. “Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αμείβονται με το μισθολογικό καθεστώς που ίσχυε τον Οκτώβριο του 2012. Θα πρέπει να γίνει σωστός υπολογισμός με βάση την προσωπική εργασιακή κατάσταση του καθενός. Και επειδή τα ποσά είναι πολύ υψηλά πρέπει να ελεγχθούν και μετά να προσδιοριστεί το ποσό που θα πρέπει να πληρώνονται σήμερα οι εργαζόμενοι και τα αναδρομικά που τους οφείλονται”, εξήγησε ο κ. Καραγεώργος.

Keywords
Τυχαία Θέματα