Βόλος: Εμμένει ο δήμος στην εφαρμογή του «πόρτα-πόρτα»

16:28 13/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ενημερωτικά φυλλάδια με το πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων στο πλαίσιο του προγράμματος πόρτα-πόρτα, διένειμαν σήμερα στους καταστηματάρχες και τους κατοίκους του κέντρου, ο ασκών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου και δημοτικοί σύμβουλοι, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησής τους για το πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων, πόρτα-πόρτα.

Η δημοτική αρχή προτρέπει τους δημότες αν για οιοδήποτε λόγο δεν προλαβαίνουν να αφήσουν τα σκουπίδια τους στα συγκεκριμένα δρομολόγια των απορριμματοφόρων τότε να τα απορρίπτουν στους κάδους που βρίσκονται σε όλες τις κάθετες οδούς, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο

σε έναν καλύτερο Βόλο.

Από την πλευρά του ο ασκών καθήκοντα Δημάρχου Βόλου κ. Αθανάσιος Θεοδώρου αναφέρθηκε στην τεράστια προσπάθεια που κάνει η δημοτική αρχή για να διατηρηθεί η πόλη καθαρή αλλά και για να έχει το κέντρο μια όμορφη εικόνα.

«Σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε ζητούμε την συνδρομή των πολιτών. Ζητάμε να σεβαστούν το πρόγραμμα της αποκομιδής πόρτα – πόρτα και για ακόμη μία φορά τους ενημερώνουμε πως αν για οποιονδήποτε λόγο δεν εξυπηρετούνται από τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων τότε να χρησιμοποιούν τους κάδους που έχουν τοποθετηθεί στις κάθετες οδούς και να μην τα απορρίπτουν στον δρόμο. Όπως βλέπετε η δημοτική αρχή είναι έξω στους δρόμους και προσπαθεί για να βελτιώσει την εικόνα της πόλης. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση 50 – 100 δημότες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες που θέτουμε να χαλούν την εικόνα μιας σύγχρονης, ευρωπαϊκής πόλης όπως είναι ο Βόλος», τόνισε ο κ. Θεοδώρου.

Η αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Βιολέττα Καντόλα επισήμανε πως όλο αυτό το χρονικό διάστημα που υλοποιείται το πρόγραμμα αποκομιδής πόρτα – πόρτα διαπιστώθηκαν προβλήματα σε συγκεκριμένα σημεία και αυτά γίνεται προσπάθεια να εξαλειφθούν. Τόνισε ότι δεν υπάρχει σκέψη κατάργησης του προγράμματος, παρά τα προβλήματα στην εφαρμογή του.

Ερωτηθείσα για τα παράπονα των εργαζομένων για θέμα δημόσιας υγείας που προκύπτει όταν μαζεύουν τα σκουπίδια με τα χέρια, η κ. Καντόλα απάντησε «όταν έξω από τον κάδο ο δημότης απορρίπτει τα σκουπίδια και τα βλέπουμε καθημερινά αυτά από τα ΜΜΕ ή όταν δημιουργούνται εστίες σκουπιδιών δεν πηγαίνουν οι υπάλληλοι να τα μαζέψουν αυτά; Ποιος τα μαζεύει αυτά; Νομίζω λοιπόν ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα».

Σημειώνεται πως διανομή των σχετικών φυλλαδίων θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες ενώ τοποθετήθηκε και ειδικά πινακίδα όπου και αναφέρεται ρητά ότι θα επιβάλλεται πρόστιμο στους παραβάτες.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα αποκομιδής

The post Βόλος: Εμμένει ο δήμος στην εφαρμογή του «πόρτα-πόρτα» appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα