Βόλος: Δεύτερο κυνοκομείο σχεδιάζει να δημιουργήσει η δημοτική αρχή

12:19 23/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένα δεύτερο κυνοκομείο σκοπεύει να δημιουργήσει ο Δήμος Βόλου για να αποσυμφορηθεί το υπάρχον στις Γλαφυρές. Σήμερα στελέχη της δημοτικής αρχής επισκέφθηκαν το δημοτικό κυνοκομείο στο πλαίσιο προώθησης λύσεων για το θέμα των αδέσποτων, αλλά και ενόψει της αυριανής σύσκεψης που έχει προγραμματιστεί με τις φιλοζωϊκές οργανώσεις.

Αυτό που τονίστηκε είναι πως στόχος είναι η εύρεση λύσης, με τη συναίνεση των φιλοζωϊκών οργανώσεων πάνω στο ζήτημα των αδέσποτων, καθώς καθημερινά δημιουργούνται προβλήματα στην πόλη όπου μέσα σε τρεις μήνες έχουν καταγραφεί στο Νοσοκομείο Βόλου

150-160 δαγκώματα από επιθέσεις αδέσποτων σε πολίτες.

Η δημοτική αρχή ζητά από τους εμπλεκόμενους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να συνεργαστούν χωρίς να εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες. Όπως τονίζει υπάρχουν περιστατικά πολιτών που τους έχουν δαγκώσει αδέσποτα και θα πρέπει και γι αυτούς να υπάρξει λύση. Μάλιστα παρέθεσαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία σε τρεις μήνες μόνο έχουν καταγραφεί 150 με 160 επιθέσεις.

Σημειώνεται πως αυτή την στιγμή μαζί με τα κουτάβια στο κυνοκομείο φιλοξενούνται 70 με 80 σκυλάκια ενώ η πρόταση της Δημοτικής Αρχής είναι να περισυλλεγούν όλα τα αδέσποτα από την πόλη και εφόσον διαμορφωθεί ο χώρος του κυνοκομείου να φιλοξενηθούν εκεί. Η Δημοτική αρχή σχεδιάζει, εφόσον γίνει το πρώτο βήμα της περισυλλογής όλων των αδέσποτων, να δημιουργηθεί και ένα δεύτερο κυνοκομείο για την αποσυμφόρηση του υπάρχοντος. Τέλος σημειώνεται πως αύριο Παρασκευή στη 1.00 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Βόλου έχει προγραμματιστεί σύσκεψη με τις φιλοζωικές οργανώσεις για το ίδιο θέμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα