Βόλος: Απαράδεκτες συνθήκες φιλοξενίας προσφύγων καταγγέλλει το ΠΑΜΕ

13:36 9/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Απαράδεκτες χαρακτήρισε τις συνθήκες φιλοξενίας των 150 προσφύγων στις εγκαταστάσεις ΜΟΖΑΣ ΑΕ το ΠΑΜΕ Μαγνησίας και ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών που επισκέφθηκαν το κέντρο πρόσφατα και παρέδωσαν μεγάλη ποσότητα ρουχισμού και είδη σωματικής υγιεινής. Όπως επισήμανε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑΜΕ Κώστας Στεργίου αλλά και μέλη της Γραμματείας του ΠΑΜΕ

και εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών, μπορεί να υπάρχει αλληλεγγύη από πλευράς συλλόγων και πολιτών, αλλά αυτή δεν επαρκεί για να δώσει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ειδικότερα, στο κέντρο διαβιούν 150 πρόσφυγες χωρίς διαμορφωμένους χώρους για τις οικογένεις, που να εξασφαλίζουν στοιχειωδώς “προσωπικούς χώρους”. Υπάρχει έλλειψη κρεβατιών, κουβερντών και οι κτιριακές εγκαταστάσεις δεν διαθέτουν θέρμανση, υποδομή που πρέπει να προετοιμαστεί ενόψει του χειμώνα.

Επιπλέον το πρόγραμμα διατροφής δεν καλύπτει επαρκώς τις διατροφικές ανάγκες κυρίως των παιδιών ενώ καταγράφεται έλλειψη από βρεφικό γάλα.

Επίσης επισήμανε ότι οι συνθήκες υγιεινής είναι απαράδεκτες καθώς για 150 άτομα υπάρχουν δέκα χημικές τουαλέτες και δέκα ντους που δεν διαθέτουν ζεστό νερό ενώ υπάρχουν ελλείψεις σε είδη ατομικής υγιενής.

Επιπλέον οι πρόσφυγες δεν μπορούν να μετακινηθούν προς το κέντρο και το Νοσοκομείο καθώς δεν διαθέτουν πλέον χρήματα ενώ ιδιαίτερες δυσκολίες αντιμετωπίζουν γυναίκες που είναι έγκυες και έχουν βρέφη ημερών ή μηνών που χρειάζονται ιατρική φροντίδα. Οι ιατρικές υπηρεσίες είναι υποτυπώδεις ενώ υπάρχει άμεση ανάγκη οφθαλμιατρικών χειρουργικών επεμβάσεων για δύο ηλικιωμένους. Μεγάλη επίσης είναι η ανησυχία των προσφύγων για τα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, για την ένταξή τους σε παιδαγωγικές σχολικές δομές, αφού μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία κάλυψή τους.

Οι εκπρόσωποι της Γραμματείας του ΠΑΜΕ υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν ότι μπορούν για την κάλυψη των άμεσων αναγκών τους και τη βελτίωση των συνθηκών φιλοξενίας.

Τέλος κάλεσαν όλους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη αύριο στις 6μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους, για να στείλουν μήνυμα ενίσχυσης των ταξικών δυνάμεων, αλλά και απομόνωσης και ήττας της στρατηγικής του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που είναι γραμμή ήττας, ενσωμάτωσης και υποταγής για την εργατική τάξη στις επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου.

Υπενθυμίζεται ότι τα πούλμαν θα αναχωρήσουν στις 13:30 αύριο Σάββατο, από την πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα