Βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «Απολύεσαι εν πλω!» στην Ικαρία

12:03 23/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Τ.Ε. Ικαρίας & Φούρνων του Κ.Κ.Ε. διοργανώνει στην Ικαρία τρεις παρουσιάσεις του βιβλίου του Νίκου Μοσχοβάκη: «Απολύεσαι εν πλω», αρχής γενομένης από τον Δρούτσουλα την Κυριακή 26 Ιούλη, στην συνέχεια στον Άγιο Κήρυκο την Κυριακή 2 Αυγούστου και τέλος στον Χριστό Ραχών την Δευτέρα 17 Αυγούστου. Όλες οι παρουσιάσεις ξεκινούν στις 8.30 μ.μ.
Το βιβλίο εκδόθηκε τον Ιούλιο του 2020 από τη Σύγχρονη Εποχή και παρουσιάζει μια συνοπτική καταγραφή των ιστορικών γεγονότων των ταραγμένων χρόνων 1940-1955, και της παρέμβασης της Κ.Ο Ικαρίας σε αυτά.
«Ο συγγραφέας μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Χωρίς τη γνώση του παρελθόντος δεν οικοδομείται το μέλλον. Το χρέος προς την ιστορία αυτού του τόπου με παρότρυνε να εξιστορήσω ένα πραγματικό γεγονός, μια αληθινή ιστορία που την έζησα αυτοπροσώπως. Αυτή η ιστορία ανήκει στο παρελθόν, όμως είναι και επίκαιρη….Συνέβη στα μέσα της δεκαετίας του 1950, στα πέτρινα χρόνια, χρόνια που σκέπαζε η φοβέρα, με διώξεις, συλλήψεις, φυλακίσεις, εξορίες, εκτελέσεις. Σ’ αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες αποφασίστηκε ένα ριψοκίνδυνο εγχείρημα που θα διαβάσετε στις σελίδες αυτού του βιβλίου. Πρωτεργάτης, ο ηρωικός καπεταν-Κώστας Μεγαλοοικονόμου»
Το βιβλίο αυτό ο συγγραφέας το αφιερώνει: « Στη νέα γενιά που ψάχνει το δρόμο για έναν κόσμο δίκαιο, ανθρώπινο. Ο κόσμος αυτός που θέλουμε υπήρξε, αυτό δε μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Ελάτε λοιπόν να τον ξαναφτιάξουμε, γιατί αυτός ο κόσμος δεν είναι ουτοπία, άπιαστο όνειρο…»

The post Βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «Απολύεσαι εν πλω!» στην Ικαρία appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα