Βερολίνο: Χρέος και ανάπτυξη στην πρώτη συνάντηση Τσακαλώτου-Σολτς

07:55 13/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Η ελάφρυνση του χρέους και τα μεσοπρόθεσμα αναπτυξιακά σχέδια της Αθήνας, στο επίκεντρο της πρώτης συνάντησης του Ευκλείδη Τσακαλώτου ​με τον νέο υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας​​​​​ Ολαφ Σολτς, ​στο Βερολίνο.

O Γερμανός υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να εξισορροπήσει μεταξύ των θέσεων υπέρ της ελάφρυνσης του χρέους που ασπάζεται το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα απο το οποίο προέρχεται και τις σκληρές θέσεις των χριστιανοκοινωνιστών του κυβερνητικού συνασπισμού.

Ο κ. Τσακαλώτος αναμένεται να τονίσει

ότι η Αθήνα είναι δεσμευμένη στην ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων της δ’ αξιολόγησης του προγράμματος και να ζητήσει γενναία μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους χωρίς όρους και νέα προαπαιτούμενα. Η Γαλλία και άλλες χώρες του Νότου τάσσονται υπερ της αυτόματης ενεργοποίησης των μέτρων ελάφρυνσης αλλά χώρες του Βορρά φέρονται να συνδέουν τα μέτρα με την εκπλήρωση ορόσημων(benchmarks) απο την Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ, τα προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης και το χρέος, συζητήθηκαν στο χθεσινό EWG, ενώ οι εταίροι αξιολογούν το προσχέδιο της αναπτυξιακής στρατηγικής για την εποχή μετά το μνημόνιο, που θα παρουσιαστεί από τον υπουργό Οικονομικών στο άτυπο Γιούρογκρουπ της 27ης Απριλίου, στη Σόφια.

Στο περιθώριο του χθεσινού EwG στις Βρυξέλλες φέρεται ότι συναντήθηκαν επίσης οι επικεφαλής των τεσσάρων θεσμών, δηλαδή της Κομισιόν, της ΕΚΤ, του ESM και του ΔΝΤ υπο τον Ποουλ Τόμσεν και συζήτησαν το ελληνικό θέμα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ert.gr

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα