Βενιζέλος: Ο διάλογος με το Βελιγράδι αρωγός για την ευρωατλαντική πορεία του Κοσόβου

21:39 19/2/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
Η Ελλάδα στηρίζει την ευρωατλαντική πορεία του Κοσόβου αρκεί να ικανοποιηθούν τα κριτήρια της Κοπεγχάγης ανέφερε την Τετάρτη από την περιοχή, ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών.Είναι σημαντικό να προχωρήσει ο διάλογος με το Βελιγράδι ώστε να εδραιωθεί η σταθερότητα και να δημιουργηθεί κλίμα εμπιστοσύνης στην περιοχή, επισήμανε ο κ. Βενιζέλος, μετά τη συνάντησή του με
τον πρωθυπουργό του Κοσόβου, τον οποίο συνεχάρη για το θάρρος και την αποφασιστικότητα που επέδειξε κατά τη διαδικασία του διαλόγου.

Σε διμερές επίπεδο ο κ. Βενιζέλος επισήμανε την ανάγκη ανάπτυξης των οικονομικών σχέσεων και ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση ενθαρρύνει τις επενδύσεις Ελλήνων επιχειρηματιών στο Κόσοβο.

Σημαντική χαρακτήρισε την υποστήριξη της Ελλάδας στην ευρωατλαντική πορεία της χώρας του ο Χασίμ Θάτσι, και ανακοίνωσε ότι σύντομα θα αρχίσει να λειτουργεί στην Αθήνα γραφείο συνδέσμου του Κοσόβου.

Ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε επίσης στην Πρίστινα με τον υπουργό Εξωτερικών του Κοσόβου Ενβέρ Χοκσάι, ενώ την Πέμπτη θα έχει συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ.
Keywords
Τυχαία Θέματα