Βενεζουέλα: Πυρά κατά ψηφοφόρων – Νεκρή 60χρονη γυναίκα (video)

20:31 17/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

‘Ενοπλοι πάνω σε μηχανές, άνοιξαν πυρ σε πλήθος ψηφοφόρων στη Βενεζουέλα σκοτώνοντας 60χρονη γυναίκα και τραυματίζοντας τρεις, σύμφωνα με ακτιβιστές, κατά τη διάρκεια του ανεπίσημου δημοψηφίσματος που διοργάνωσε η αντιπολίτευση για να πιέσει «για το τέλος δύο δεκαετιών σοσιαλιστικών κυβερνήσεων».

Ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης Δημοκρατική Ενότητα υποστηρίζει ότι κυβερνητική «παραστρατιωτική» συμμορία άνοιξε πυρ στην φτωχογειτονιά της Κατία στο

Καράκας. Πλάνα από βίντεο δείχνουν τον κόσμο να διασκορπίζεται ενώ ακούγονται πυροβολισμοί, και πολλούς διαδηλωτές να καταφεύγουν σε εκκλησία.

«Η ημέρα βάφτηκε με το αίμα μιας γυναίκας της Βενεζουέλας που διαδήλωνε και εξασκούσε τα δικαιώματά της,» είπε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Φρέντι Γκεβάρα για τον φόνο της Σιομάρα Έσκοτ.

Μετά από μήνες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων όπου έχουν σκοτωθεί περίπου 100 άτομα, η αντιπολίτευση χαρακτήρισε το ανεπίσημο δημοψήφισμα της Κυριακής ως πράξη πολιτικής ανυπακοής.

Ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο το καταδίκασε ως παράνομο και χωρίς νόημα. Ο ίδιος προωθεί επίσημη ψηφοφορία στις 30 Ιουλίου που αποζητά τη λαϊκή εντολή για νέα Βουλή.

Μεταξύ άλλων, οι ψηφοφόροι του «δημοψηφίσματος» ερωτήθηκαν αν απορρίπτουν την πρόταση για τη νέα Βουλή, εάν θέλουν τις ένοπλες δυνάμεις να υπερασπιστούν το υπάρχον σύνταγμα, και εάν προτιμούν πρόωρες εκλογές (πριν από τη λήξη της θητείας του Μαδούρο το 2018).

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα