Βελτιωμένη η εικόνα των πυρκαγιών στην Ηλεία

14:38 16/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Βελτιωμένη είναι η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα στο Νομό Ηλείας που μαίνονται από χθες. Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές σε Φρίξα, Σκυλλουντία και Καλυβάκια, σε ύφεση η εστία και στην Σπιάντζα.

«Η κατάσταση στη Φρίξα της Ηλείας είναι πολύ καλύτερη, ενώ επιχειρούν συνεχώς οι εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας.

Αισιοδοξία υπάρχει και στην Πυροσβεστική, ότι τις επόμενες ώρες θα υπάρξει κατάσβεση

καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις, αναμένεται περαιτέρω ύφεση των ανέμων.

Ο συντονιστής των Πυροσβεστικών Διοικήσεων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, υποστράτηγος Κώστας Κυριακόπουλος ανέφερε ότι «δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, παρά μόνο αναζωπυρώσεις, οι οποίες αντιμετωπίζονται από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τις επίγειες δυνάμεις».

Στη δασική πυρκαγιά στην περιοχή Φρίξα Ηλείας οι δυνάμεις που συνολικά επιχειρούν είναι 74 πυροσβέστες με 36 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 4 Α/Φ, 1 Ε/Π και 2 οχήματα ΟΤΑ.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) April 16, 2018

Παράλληλα, διατύπωσε την εκτίμηση ότι «αν δεν αυξηθεί η ένταση των ανέμων, θα μπορέσουμε μέχρι το βράδυ να θέσουμε υπό μερικό έλεγχο την φωτιά».

Πηγή:Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Περιορισμένες οι εστίες στην Ηλεία και στην Αρκαδία (video)

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα