Βελτιωμένη αισθητά η εικόνα των δρόμων της Πελοποννήσου

17:30 18/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκάλεσε ο χιονιάς της κακοκαιρίας “Λέανδρος”.

Επί ποδός βρίσκεται όλος ο μηχανισμός της Περιφέρειας, κεντρικά αλλά και στην κάθε Περιφερειακή Ενότητα, προκειμένου να διασφαλίσει -με αποχιονισμούς και την ρίψη αλατιού- την δυνατότητα κυκλοφορίας σε βασικούς δρόμους του επαρχιακού δικτύου.

Ο κεντρικός αυτοκινητόδρομος Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας παραμένει ανοιχτός.

Η εικόνα, το μεσημέρι της Δευτέρας, όπως έγινε γνωστό, στην δεύτερη σχετική τηλεσύσκεψη που συγκάλεσε

ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με τη συμμετοχή του γενικού συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και των 5 χωρικών αντιπεριφερειαρχών, ήταν σημαντικά διαφοροποιημένη από το πρωί και καταγράφεται ως εξής ανά Π.Ε.:

– Στην Αργολίδα έχει αποκατασταθεί στο μεγαλύτερο μέρος η κυκλοφορία στις περιοχές που το πρωί υπήρχαν δυσχέρειες, όπως στα Δερβενάκια, στον Αχλαδόκαμπο, στο Αδάμι και στην Πελεή, ενώ παρέμενες κλειστός ο δρόμος Τραχειά – Καρυά, προς τον οποίον ήδη κινούνται μηχανήματα.

– Στην Αρκαδία όλοι οι βασικοί επαρχιακοί δρόμοι είναι ανοιχτοί.

– Στην Κορινθία η κυκλοφορία έχει πλέον αποκατασταθεί στο ορεινό οδικό δίκτυο, σε ορισμένα σημεία του οποίου απαιτούνται ωστόσο αντιολισθητικές αλυσίδες.

– Στη Μεσσηνία παρέμενε κλειστός ο παλιός εθνικός δρόμος Καλαμάτας – Σπάρτης στον Ταΰγετο, ενώ τα μηχανήματα είχαν φθάσει το μεσημέρι στην περιοχή του Τουριστικού, στην Αλαγονία.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα