Βαρκελώνη: Ασύλληπτος παραμένει ο οδηγός του βαν – Σχεδίαζαν επιθέσεις με φιάλες βουτανίου (video)

16:27 20/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ασύλληπτος παραμένει ο 22χρονος Μαροκινός Γιουνές Αμπουγιακούμπ, ο οποίος φέρεται να είναι ο οδηγός του βαν που έπεσε πάνω στο πλήθος στη Ράμπλα.

Οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του, ενώ εξακολουθούν να εργάζονται με την υπόθεση ότι υπάρχουν 12 ύποπτοι για τις επιθέσεις.

Ο εκπρόσωπος της καταλανικής αστυνομίας είπε ακόμη πως δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν περισσότεροι από ένας άνθρωποι σκοτώθηκαν στην έκρηξη

σε σπίτι στην πόλη Αλκανάρ την περασμένη Τετάρτη.

«Θα μπορούσε να είναι ένας, [θα μπορούσαν να είναι] δύο ή τρεις», είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Άλμπερτ Ολίβα.

Εξάλλου, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο πυρήνας των τζιχαντιστών που ευθύνεται για τις επιθέσεις στην Καταλονία σχεδίαζε «μία ή περισσότερες επιθέσεις» στη Βαρκελώνη με τουλάχιστον 120 φιάλες βουτανίου που βρέθηκαν στο Αλκανάρ.

«Αρχίζουμε να βλέπουμε ξεκάθαρα ότι αυτός ήταν ο χώρος όπου ετοίμαζαν τα εκρηκτικά για να διαπράξουν μία ή περισσότερες επιθέσεις στην πόλη της Βαρκελώνης», είπε ο αρχηγός της αστυνομίας της Καταλονίας, Ζουσέπ Λουίς Τραπέρο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Πρόσθεσε επίσης ότι έχουν ταυτοποιηθεί δύο πρόσωπα από τα λείψανα που βρέθηκαν μέσα στο σπίτι, στο Αλκανάρ.

Ο αρχηγός της αστυνομίας είπε ότι οι αρχές πιστεύουν πλέον ότι στο φορτηγάκι επέβαινε μόνο ένας άνδρας, ο οδηγός του, ωστόσο δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την ταυτότητα του προσώπου αυτού.

Η αστυνομία δεν αποκλείει επίσης το ενδεχόμενο ο Αμπουγιακούμπ να μην βρίσκεται πλέον στην Ισπανία αλλά να κατάφερε με κάποιο τρόπο να διαφύγει στη Γαλλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα