Βαρκελώνη: Αυξήθηκαν τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης σε 16

15:25 27/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Κατέληξε το πρωί, της Κυριακής, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η 51χρονη Γερμανίδα υπήκοος, παντρεμένη με Έλληνα και μητέρα δύο παιδιών, η οποία είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά την τρομοκρατική επίθεση στον πεζόδρομο Λα Ράμπλα της Βαρκελώνης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι διπλωματικές μας αρχές παρέχουν κάθε υποστήριξη στην οικογέενια και τους οικείους της.

«Σήμερα το πρωί πέθανε μια γυναίκα ηλικίας 51 ετών, γερμανικής υπηκοότητας, η οποία είχε μεταφερθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Μαρ ντε Μπαρσελόν σε κρίσιμη κατάσταση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία πολιτικής

προστασίας της Καταλονίας.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο αριθμός των νεκρών από την διπλή επίθεση ανήλθε σε 16, ενώ από τον τραυματισμό τουλάχιστον 100 ανθρώπων, οι πέντε εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για τη διπλή τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη και στην πόλη Καμπρίλς, στις 17 και 18 Αυγούστου, ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Το απόγευμα του Σαββάτου, περίπου 500.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στη Βαρκελώνη κατά της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας, παρουσία του βασιλιά της Ισπανίας, με σύνθημά τους «Δεν Φοβάμαι», ενώ συγκινητική ήταν η αποκήρυξη της βίας από την αδελφή των τρομοκρατών.

Πηγές: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Σχετική είδηση: Βαρκελώνη: «Η καλύτερη απάντηση: η ειρήνη» (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα