Βαριές κατηγορίες για το 48χρονο που τραυμάτισε 2 ανήλικους πρόσφυγες-Ακόμα 4 συλλήψεις

00:03 3/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, κατηγορείται ο 48χρονος κάτοικος Χαλκειούς Χίου που το απόγευμα της Τετάρτης, 1/4/20, πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο 16χρονους Σύριους σε επεισόδιο που σημειώθηκε στο θερμοκήπιό του.
Το απόγευμα της Πέμπτης ο 48χρονος οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Χίου Σπυριδούλα Σταυράτη που του απήγγειλε τις κατηγορίες, ενώ συνεχίζεται η κράτησή του. Την προσεχή Δευτέρα, 6/4, θα οδηγηθεί στον ανακριτή , οπότε και θα αποφασισθεί αν ο 48χρονος αφεθεί ελεύθερος ή όχι και πότε θα παραπεμφθεί σε δίκη.
Σε ότι αφορά τους δύο ανήλικους,

ο ένας που δέχτηκε τα σκάγια στην πλάτη και στο κεφάλι νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο της Χίου, ενώ ο δεύτερος που τραυματίστηκε στα πόδια πήρε εξιτήριο.1
Το Νοέμβριο του 2017 το ίδιο άτομο είχε πυροβολήσει στον αέρα για εκφοβισμό, υπόθεση για την οποία τελικά αθωώθηκε.

Συλλήψεις και 4 προσφύγων- μεταναστών
Σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο, συνελήφθη, την 01-04-2020 στη Χίο, μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, 48χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Κατά τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης, συνελήφθησαν επίσης χθες, 4 ανήλικοι πρόσφυγες- μετανάστες με τις κατηγορίες, της απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της κλοπής, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας, σημειώνεται στο δελτίο τύπου «χθες το απόγευμα στη Χίο, οι συλληφθέντες αλλοδαποί, δρώντας από κοινού με έτερους αλλοδαπούς αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, μπήκαν σε αγρόκτημα του 48χρονου, προκάλεσαν φθορές και αφαίρεσαν οπωροκηπευτικά προϊόντα.
Οι αλλοδαποί εντοπίστηκαν από τον 48χρονο και κατά την εξέλιξη του περιστατικού επιτέθηκαν σε βάρος του με πέτρες και ξύλα, ενώ ο τελευταίος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο.
Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν, κυνηγητικό όπλο και (3) φυσίγγια, ενώ δύο (2) εκ των συλληφθέντων αλλοδαπών που τραυματίσθηκαν κατά το χρόνο του περιστατικού, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Χίου.

Τις έρευνες και την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου».

The post Βαριές κατηγορίες για το 48χρονο που τραυμάτισε 2 ανήλικους πρόσφυγες-Ακόμα 4 συλλήψεις appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα