Β. Κικίλιας: Σταθεροποίηση σε όλες τις περιφέρειες πλην Αν. Μακεδονίας – Θράκης

18:50 14/4/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Για σταθεροποίηση έως ελαφρά μείωση σε όλες τις περιφέρειες πλην της Αν. Μακεδονίας – Θράκης έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο της καθιερωμένης τακτικής ενημέρωσης των ιατρικών συντακτών.

Ο κ. Κικίλιας είπε ότι ο επταήμερος κυλιόμενος μέσος όρος  μέχρι χθες ήταν 2.790 κρούσματα την ημέρα, ελαφρά μειούμενος από την προηγούμενη εβδομάδα που είχε ξεπεράσεις τις 3.000. Ανέφερε ότι ο δείκτης θετικότητας παρουσιάζει τις τελευταίες μέρες μια σταθεροποίηση σε επίπεδα

κάτω του 6% και πρόσθεσε ότι υπάρχει μείωση και των ενεργών κρουσμάτων σε όλη την επικράτεια από πάνω από 30.000 την προηγούμενη βδομάδα στις 27.462.

Ειδικότερα για την Αττική σημείωσε ότι τα στοιχεία παρουσιάζουν σταθεροποιητική τάση κάτι που όπως τόνισε είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο. “Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε και να εφησυχάσουμε” υπογράμμισε ο κ.Κικίλιας λέγοντας ότι είναι ευθύνη όλων να προσπαθήσουμε και να τηρούμα πιστά τα μέτρα.

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν περιοχές που προβληματίζουν όπως η Κάλυμνος, η Θάσος, η Λευκάδα και η Πρέβεζα.

Για τους εμβολιασμούς ανέφερε ότι ξεπεράσαμε τους 2,2 εκατ. ενώ  έως τον Ιούνιο αναμένουμε στην Ελλάδα 1,2 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer.

Τις επόμενες μέρες ανοίγει σταδιακά η πλατφόρμα για τους 18-59 με νοσήματα αυξημένου κινδύνου. Στις 21/4 ανοίγει η πλατφόρμα για τους εκπαιδευτικούς και τους 55-59 ενώ στις 24/4 για τους 50-54.

www.ertnews.grΤο άρθρο Β. Κικίλιας: Σταθεροποίηση σε όλες τις περιφέρειες πλην Αν. Μακεδονίας – Θράκης εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα