Β. Κικίλιας: Σας ζητώ προσοχή όπου και αν πάτε – Μετατροπή του Θριασίου σε νοσοκομείο Covid

20:34 31/3/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Tη μετατροπή του Γενικού Νοσοκομείου Θριασίου σε νοσοκομείο Covid και τη δημιουργία 51 νέων ΜΕΘ ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, στην ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών στο υπουργείο Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας, την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τις αλλαγές στα περιοριστικά μέτρα. Κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους οικείους τους, προειδοποιώντας ότι οι μεταλλάξεις κορονοϊού είναι πιο μεταδοτικές.

Οι άνθρωποι της Υγείας και της Πολιτικής

Προστασίας σας φρόντισαν και σας φροντίζουν υπό το βάρος μίας πανδημίας, δεν έλειψαν ποτέ από το πλευρό σας την ώρα της μάχης, τόνισε ο κ. Κικίλιας.

«Χρειαζόμαστε να προσέξουμε τις επόμενες εβδομάδες ώστε να αντέξει το Σύστημα Υγείας» που βάλλεται από το τρίτο και σφοδρότερο κύμα της πανδημίας,είπε ο υπουργός Υγείας, απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες: «Αυτό το χρονικό διάστημα σας ζητώ κάτι πολύ απλό αλλά και δύσκολο: Προσοχή όπου και αν πάτε». Συνέστησε ευλαβική τήρηση των μέτρων (μάσκα, αποστάσεις και αντισηπτικό). Προειδοποίησε ότι οι μεταλλάξεις του κορονοϊού είναι πιο μεταδοτικές, επισημαίνοντας ότι καθημερινά οι εισαγωγές στα νοσοκομεία είναι δεκάδες.

«Αυτές τις λίγες εβδομάδες, σας ζητώ να προστατευθείτε και να προστατεύσετε τους γύρω σας, τους ανθρώπους του οικογενειακού σας κύκλου» σημείωσε. Κάλεσε τους πολίτες να παραμερίσουν την κούραση μπροστά στον κίνδυνο απώλειας ζωών. Αν συνεχίσουμε να επεκτείνουμε τις μαζώξεις σε σπίτια, είπε, θέτουμε σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων που αγαπάμε.

Ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε τη μετατροπή του Γενικού Νοσοκομείου Θριασίου σε νοσοκομείο Covid, με στόχο να διατεθούν συνολικά 189 κλίνες. Τα υπόλοιπα περιστατικά θα κατευθυνθούν σε ιδιωτικές κλινικές.

Ανακοίνωσε, επίσης, ότι δημιουργούνται συνολικά 51 νέες ΜΕΘ στα νοσοκομεία για την «προσωρινή πολύ έκτακτη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε».

Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς κατά της Covid-19, ο κ. Κικίλιας είπε να αισιοδοξούμε ότι λίαν συντόμως θα βρισκόμαστε σε καλύτερη θέση, τονίζοντας ότι ήδη έχουν χορηγηθεί συνολικά 1.691.000 δόσεις εμβολίων.  Λειτουργούν 1.042 εμβολιαστικά κέντρα τα οποία στελεχώνονται από 3.500 υγειονομικούς του Ε.Σ.Υ.

 

www.ertnews.gr



Το άρθρο Β. Κικίλιας: Σας ζητώ προσοχή όπου και αν πάτε – Μετατροπή του Θριασίου σε νοσοκομείο Covid εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα