Β. Κεγκέρογλου: Αναφορές σε ανώνυμους κουκουλοφόρους (audio)

20:00 7/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Για κουκουλοφόρους – ανώνυμους ή και ανύπαρκτους μάρτυρες έκανε λόγο σε συνέντευξή του σχετικά με το σκάνδαλο της Novartis, o βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Ο Ηρακλειώτης βουλευτής υπεραμύνθηκε της πολιτικής που ασκήθηκε στον χώρο της υγείας στη διάρκεια της συγκυβέρνησης ΣαμαράΒενιζέλου,

αναφέροντας ενδεικτικά την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και τις δραστικές περικοπές στον χώρο του φαρμάκου.

Παράλληλα, ο κ. Κεγκέρογλου υποστήριξε ότι στα ονόματα θα έπρεπε να υπάρχει και αυτό του πρ. Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, αλλά και του νυν υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, αφού το 2015 ως υπουργός – δεν προχώρησε στον έλεγχο των τιμών των φαρμάκων.

Ενδεικτικά ο κ. Κεγκέρογλου ανέφερε τα όσα η Χαριλάου Τρικούπη έδωσε στη δημοσιότητα, ότι δηλαδή οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ «εκείνες που προχώρησαν σε δραστικά μέτρα για τον περιορισμό και τον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης, με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα», δίδοντας μάλιστα στη δημοσιότητα συγκριτικά οικονομικά στοιχεία με εκείνα των κυβερνήσεων της ΝΔ, επικρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ που, το 2015, όπως επισημαίνει, «’’ξέχασε’’ να εκδώσει δελτίο τιμών φαρμάκων, παίζοντας το παιχνίδι των κερδοσκόπων, που αυξάνει σήμερα τη συμμετοχή των ασθενών στο κόστος των φαρμάκων, που καταργεί την επιτροπή τιμολόγησης στον ΕΟΦ και τη μεταφέρει στο γραφείο του Υπουργού Υγείας!».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε σε πολιτική σκευωρία ενώ ζήτησε να δοθεί στη δημοσιότητα όλη η δημοσιογραφία, λέγοντας μάλιστα ότι δεν ισχύει το πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων για οικονομικά εγκλήματα.

Νσ υπενθυμίσουμε ότι το νομικό πλαίσιο των προστατευόμενων μαρτύρων, θεσπίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία, αν και δεν υποστηρίχθηκαν από τους ευρωβουλευτές της τα ψηφίσματα του Ε. Κ. για ην προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων ο κ. Κεγκέρογλου:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου – Ηλεκτρονική Επεξεργασία: Βάιος Χειμώνας

Keywords
Τυχαία Θέματα