Β. Διγαλάκης Κριτική για το κλειστό Κολυμβητήριο – Α. Παπανδρέου: Τον τέως πρύτανη, διαψεύδει η πραγματικότητα (audio)

12:39 5/6/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Κριτική στην κυβέρνηση και –ειδικότερα- στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιο Συνοδινό για το θέμα του κλειστού και ανενεργού Κολυμβητηρίου στο Ακρωτήρι, ασκεί με ανακοίνωση αλλά και με συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο τ. Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Βασίλης Διγαλάκης.

Ο κ. Διαγαλάκης επισημαίνει ότι ο κ. Συναδινός εξήγγειλε την Κυριακή– κατά την επίσκεψή του στα Χανιά – για το κλειστό

κολυμβητήριο του Ακρωτηρίου ότι «οι πόροι υπάρχουν, αυτό που θα πρέπει να διευθετηθεί είναι με ποιο τρόπο θα χρηματοδοτηθεί και με τη συνέργεια ποιών φορέων θα ξεκινήσει η μελέτη για την αποκατάσταση». Ο τ. Πρύτανης υποστηρίζει ότι ο Γενικός Γραμματέας «ξεχασε» ότι «ο πολιτικός του προϊστάμενος, Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Βασιλειάδης, είχε ήδη εξαγγείλει από το Σεπτέμβριο του 2017 την εξασφάλιση 3,5 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση του κλειστού κολυμβητηρίου, σε προηγούμενη επίσκεψή του στην Κρήτη!», ενώ κάνει λόγο για εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα.

Οι θέσεις του νυν Πρύτανη:

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο νυν Πρύτανης κ. Διαμαντόπουλος, βρέθηκε στην ίδια γραμμή πλεύσης με τον κ. Συναδινό, αφού δήλωσε ότι το ποσό (3.7 εκ. Ευρώ) υπάρχει, όπως υπάρχει και συνεχής διαβούλευση του Πολυτεχνείου με τους βουλευτές Χανίων Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνη Μπαλωμενάκη, για το θέμα. Ο κ. Διαμαντόπουλος, εξέφρασε ωστόσο τονν προβληματισμό του για την ανυπαρξία μέχρι σήμερα φορέα διαχείρισης της αθλητικής εγκατάστασης.

Για το στεγαστιό των φοιτητών:

Παράλληλα, ο κ. Διγαλάκης σε ερώτησή μας σχετικά με το στεγαστικό των φοιτητών και την καθυστέρηση παράδοσης των νέων εστιών (Β’ και Γ’ φάση), ο κ. Διγαλάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του για την έγκαιρη ολοκλήρωση των δομών, ενώ σχολιάζοντας τις καταγγελίες των φοιτητών ότι το κτίριο της Γ’ Φάσης προορίζεται για την επ’ αμοιβή ενοικίαση των εγκαταστάσεων σε καθηγητές και μεταπτυχιακούς από άλλες χώρες, απέκλεισε το ενδεχόμενο, λέγοντας ότι πρώτα θα πρέπει να καλυφθούν οι ανάγκες των φοιτητών.


Α. Παπανδρέου: Τον τέως πρύτανη, διαψεύδει η πραγματικότητα

Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη του κ. Διγαλάκη να αναζητά τη δημοσιότητα δεδομένης της πρόθεσής του να είναι υποψήφιος στα Χανιά με τη Ν. Δ, αυτό ωστόσο δεν του επιτρέπει να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, ανταπάντησε στους ισχυρισμούς του τ. Πρύτανη με συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανιων ο Συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ του Νομού, Ανδρέας Παπανδρέου.
Ο κ. Παπανδρέουν ανέφερε όλες τις δράσεις Υπουργείου – τοπικών βουλευτών αλλά και της σημερινής Πρυτανικής Αρχής προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα, ενώ παράλληλα γνωστοποίησε ότι και χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση των βουλευτών Βάλιας Βαγιωνάκη και Αντώνη Μπαλωμενάκη με τον νυν Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης όλων των αναγκαίων ενεργειών, προκειμένου να λειτουργήσει επιτέλους το έργο, που στοίχισε πολλά εκατομμύρια στους Έλληνες φορολογούμενους, κατασκευάστηκε με απίστευτες κακοτεχνίες, για να αφεθεί στη συνέχεια ανεπιτήρητο έρμαιο σε ληστρικές επιδρομές κακοποιών.

Ακούστε τις συνεντεύξεις των κ. κ. Διγαλάκη και Παναδρέου στην ΕΡΤ Χανίων:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου – Ηλεκτρονική Επεξεργασία: Βάιος Χειμώνας

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα