Τσίπρας: Οι προκλήσεις της Ευρώπης μπορούν να απαντηθούν με μια καλύτερη Ευρώπη – Οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα

17:28 22/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι δημοκράτες πολίτες δεν ξεχνάμε τη μεγάλη στήριξη που παρείχε το Συμβούλιο της Ευρώπης στην αγωνιζόμενη Ελλάδα στα χρόνια της δικτατορίας, ανέφερε ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα θεσμική αναδιοργάνωση της ήδη ελαστικής αγοράς εργασίας και όχι την πλήρη ισοπέδωσή της τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας

ο οποίος μίλησε για αποτυχία της νεοφιλελεύθερης διαχείρισης της κρίσης που τροφοδότησε το τέρας του εθνικισμού και του ακροδεξιού και φασιστικού λαϊκισμού.

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη στην οικονομία, το προσφυγικό και την ασφάλεια μπορούν να απαντηθούν, όχι με λιγότερη ή περισσότερη, αλλά με μια καλύτερη Ευρώπη ειπε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή που είχε νωρίτερα στο Στρασβούργο, με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Πέδρο Αγκραμούντ, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε το προσφυγικό ζήτημα. Ο κ.Αγκραμούντ αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Λέσβο και σε άλλα νησιά και εξέφρασε τον θαυμασμό του για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης από την Ελλάδα.

Σχετική είδηση: Αλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα