Τσίπρας: Να παραιτηθούν Δένδιας – Αθανασίου. Στόχος μας η πρωτιά στις ευρωεκλογές

23:17 2/4/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
«Σοκαρισμένος» με τις αποκαλύψεις από τη συζήτηση Μπαλτάκου - Κασιδιάρη, δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξή του την Τετάρτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε την παραίτηση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, ενώ κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις. O Αλέξης Τσίπρας ζήτησε με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής,
προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, εντός των αμέσως επόμενων ημερών και το συντομότερο δυνατό.

Όπως αναφέρει ο κ. Τσίπρας, οι αποκαλύψεις για τις στενές και μυστικές σχέσεις του (τέως πλέον) γενικού γραμματέα της κυβέρνησης με τη Χρυσή Αυγή, εγείρουν μείζον θέμα για τη δημοκρατία και την ομαλότητα. Οι δε αναφορές του κ. Μπαλτάκου για σχεδιασμούς χειραγώγησης της δικαιοσύνης, εγείρουν και μείζον θεσμικό θέμα.

Υφίσταται πολιτικό και θεσμικό θέμα, καθώς οι αποκαλύψεις μαρτυρούν τον τρόπο σκέψης του πρωθυπουργού σε ένα μείζον ζήτημα για την σταθερότητα του πολιτικού συστήματος, επεσήμανε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι εμείς δεν ανακαλύψαμε την εγκληματική δράση της ΧΑ με τη δολοφονία, την ξέραμε και την είχαμε καταγγείλει πολλές φορές .

Εμείς είχαμε καταγγείλει τις «εκλεκτικές συγγένειες» μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και της ΧΑ και τώρα κατανοούμε πλήρως γιατί ο Μπαλτάκος είχε δηλώσει τα περί συνεργασίας με την ΧΑ, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, ενώ ανέφερε ότι δεν γνωρίζει ούτε θα κρίνει αν οι δικαστές ενήργησαν όπως περιγράφει ο κ. Μπαλτάκος και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στους δικαστές.

Για την ψήφο του κόμματός του υπέρ της άρσης της ασυλίας βουλευτών της ΧΑ, τόνισε ότι όταν η δικαιοσύνη ζητά από την βουλή να άρει την ασυλία για διερεύνηση αξιόποινων πράξεων, είχαμε υποχρέωση να άρουμε την ασυλία, όταν μάλιστα ξέρουμε ότι δεν είναι μέλη εξωραϊστικού συλλόγου.

Για την πρόσφατη συζήτηση στην βουλή, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «έπεσαν οι μάσκες» και ότι η κυβέρνηση φυγομάχησε με την άρνησή της να συζητηθεί η πρόταση δυσπιστίας καθώς ήταν σίγουρο ότι ο κ. Στουρνάρας δεν θα έχαιρε της εκτίμησης 151 βουλευτών.

Οι δημοσκοπήσεις δεν αποτελούν αντικειμενικό εργαλείο εκτίμησης γιατί μόνο το 40 με 50% απαντά και από αυτό το ποσοστό οι περισσότεροι είναι οι πλέον αποκλεισμένοι και οργισμένοι, είπε και υπενθύμισε ότι οι ίδιες εταιρείες τον Μάιο του 2012 έδιναν 6% στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πήγε στο 17%.

Στόχος στις εκλογές είναι να είμαστε πρώτο κόμμα, γιατί όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά, τόσο πιο γρήγορα θα φύγει αυτή η κυβέρνηση και θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις, είπε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι δεν ψηφίζουμε μόνο για ευρωβουλευτές, ψηφίζουμε για την Ελλάδα και για πρώτη φορά η αριστερά θα είναι νικήτρια.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα πρέπει να αποφασίσει αν θα προσανατολιστεί στο να γίνει ο ίδιος χρήσιμος σε ένα πολιτικό σύστημα που πνέει τα λοίσθια στηρίζοντάς το για δεύτερη φορά ή όπως φημολογείται θα πάει για Πρόεδρος της Δημοκρατίας ή θα επιλέξει να συμβάλει σε μια προοπτική ιστορική, η αριστερά να αναλάβει την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι αυτό θα το απαντήσει ο ίδιος, καθώς τον αφορά και προσωπικά.

Για το ΚΚΕ ανέφερε ότι «μας εκπλήσσει διαρκώς δυσάρεστα» και άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι το ΚΚΕ θεωρεί ότι ο εχθρός δεν είναι ο ταξικός αντίπαλος, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είπε, «με στεναχωρεί».

Επανέλαβε τη θέση του για στημένη έξοδο της κυβέρνησης στις αγορές για να στηριχθεί η ιστορία επιτυχίας που προπαγανδίζει, για τις τράπεζες είπε ότι είναι η καρδιά της κρίσης, ενώ σημείωσε ότι η ζημία που θα προκληθεί στο δημόσιο συνιστά κακουργηματική απιστία για τα μέλη του ΤΧΣ.

Σχολιάζοντας τις πληροφορίες για τοποθέτηση του κ. Στουρνάρα στη θέση του διοικητή της ΤτΕ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα είναι «η μεγαλύτερη αθλιότητα» και άφησε σαφείς αιχμές και για την Τρόικα και για την ΕΚΤ που έχουν λόγο στην τοποθέτηση του διοικητή.

Για την κρατική επιχορήγηση των κομμάτων ο κ. Τσίπρας είπε ότι σωστά έχει μειωθεί, ωστόσο τόνισε ότι η κατάργηση της επιχορήγησης υποκρύπτει άλλες μεθοδεύσεις γιατί το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ χρωστάνε 250 εκ. και η επιχορήγησή τους παρακρατείται από τις τράπεζες.

Για τα ΜΜΕ είπε ότι υπάρχει ζήτημα δημοκρατίας για τον τρόπο λειτουργίας και τις ψηφιακές συχνότητες που τους δόθηκαν και πρόσθεσε ότι το κόμμα του θα βάλει κανόνες.
Keywords
Τυχαία Θέματα