Τσάμικο στα «βήματα» του κορονοϊού θα χορέψουν οι Σαρακατσάνοι

13:09 25/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Θα χορεύουν τσάμικο και συρτό στους ρυθμούς Covid οι Σαρακατσάνοι της Ροδόπης. Μέλη του «Μορφωτικού Συλλόγου των Εν Θράκη διαβιούντων Σαρακατσαναίων» ξεκίνησαν τις εγγραφές και τις επανεγγραφές τους βέβαιοι πως τηρώντας όλα τα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, θα καταφέρουν να απολαύσουν πολλά παραδοσιακά συναπαντήματα.

Η αρχή έγινε με την τέλεση του αγιασμού με τις ευχές να δίνονται από τον ίδιο τον  Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής, τον κο Παντελεήμονα. Εκτός από τα γνωστά τμήματα χορού για αρχάριους και προχωρημένους

θα λειτουργήσει για 3η χρονιά και το Τμήμα εκμάθησης ζωγραφικής. «Είναι ένα τμήμα που έχει «μεγαλώσει» πια, με πιστά μέλη, αν και μπορούν να γραφτούν σε αυτό και όσες άλλες κυρίες το επιθυμούν. Είναι μια προσπάθεια του Συλλόγου μας να ξεφύγουμε από τα παραδοσιακά» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» ο πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου, ο κος Γιώργος Νάκος. Μετά την κα  Έλενα Γαρέφη την διδασκαλία, λόγω μετάθεσης της στην Ορεστιάδα, ανέλαβε η κα ‘Ελσα γνωρίζοντας ήδη τα μέλη του Τμήματος και κάνοντας τα πρώτα μαθήματα στο στέκι του Συλλόγου.

Με την σημείωση ότι τηρούνται όλα τα μέτρα και την επισήμανση ότι τα τμήματα είναι ολιγομελή ο κος Νάκος και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ περιμένουν τις οδηγίες των αρμοδίων για τον τρόπο λειτουργίας αυτών  των τμημάτων. «Προμηθευτήκαμε για τους χορευτές και τις χορεύτριες μάσκες με το σήμα του Συλλόγου, αλλά και απολυμαντικά και είμαστε έτοιμοι» τόνισε  βέβαιος ότι και φέτος η χρονιά θα έχει χορό, τραγούδια και εικαστική δημιουργία στο αρχοντικό των Σαρακατσάνων.
Φώτο: Ο κος Γιώργος Νάκος ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα