Τσακαλώτος: Με τις αποφάσεις του Eurogroup ανοίγει ο δρόμος στους επενδυτές (video)

21:41 21/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Συγκρατημένα αισιοδοξος εμφανίστηκε εκ νέου, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός οικονομικών Ευκλειδης Τσακαλώτος, ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup, τονίζοντας ότι με τις αποφάσεις που θα ληφθούν θα αρχίσει η αντίστροφη πορεία για την ελληνική οικονομία και θα δοθεί το σήμα στις αγορές οτι μπορούμε να διαχειριστουμε το χρέος και οι επενδυτές θα

μπορούν να επενδύσουν.

Ο κ. Τσακαλώτος,αναγνώρισε ότι ορισμένα από τα μέτρα είναι ταξικά και όχι δίκαια,ωστόσο σημείωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθησε να κρατήσει τις ισορροπίες,προκειμένου να μειωσει τις επιπτώσεις για τους φτωχούς.
Οσον αφορά το υπερΤαμείο επεσήμανε ότι δεν καταλαβαίνει την κριτική που ασκείται απο τα κόμματα της αντιπολιτευσης, καθως δεν θα προχωρήσει μόνο σε ιδιωτικοποιήσεις και υπογράμμισε ότι ΝΑΙ δεσμεύουμε την χώρα για 100 χρόνια σε μια αναπτυξιακή τροχιά».

Πρόσθεσε μάλιστα, ότι απο το υπερΤαμείο εξαιρείται η εμπορευματοποίηση οργανισμών κοινής ωφελείας, εδαφικής και κοινωνικής συνοχής και απαντώντας στην κριτική ειπε ότι η ιδεολογία δεν αλλάζει με την επιφοίτηση, αλλά στην πράξη με αριστερές λύσεις.

Τέλος, ο κ. Τσακαλώτος προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίων στην αρχές Ιουνίου, με κυριότερα τον αναπτυξιακό νόμο και για το λαθρεμπόριο καυσίμων.

Σχολιάζοντας ο υπουργός τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό της ΝΔ υπενθύμισε, ότι πριν από 23 χρόνια ένας μελλοντικός πρωθυπουργός έριξε τον τότε πρωθυπουργό και ο ίδιος πλέον πρωθυπουργός θέλει να ρίξει έναν άλλο Μητσοτάκη πριν γίνει πρωθυπουργός.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Σχετικές είδήσεις: Αντιπαράθεση των εισηγητών των κομμάτων για το πολυνομοσχέδιο
Κυβέρνηση: Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με μακροπρόθεσμη προοπτική (video)
Κατρούγκαλος: Θα προστατεύσουμε μισθούς και συντάξεις

The post Τσακαλώτος: Με τις αποφάσεις του Eurogroup ανοίγει ο δρόμος στους επενδυτές (video) appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα