Τρόμος ξανά στο Λονδίνο – Για πιθανή τρομοκρατική επίθεση έκανε λόγο η Μέι (video)

08:15 19/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται για άλλη μια φορά το Λονδίνο καθώς ένα βαν έπεσε πάνω σε πλήθος κοντά στο τζαμί του Φίνσμπουρι Παρκ με αποτέλεσμα να γίνεται λόγος για αδιευκρίνιστο αριθμό νεκρών και τραυματιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας του Λονδίνου, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δέκα άτομα τραυματίστηκαν. Οι οκτώ μεταφέρθηκαν σε τρία διαφορετικά νοσοκομεία, ενώ άλλοι δύο άνθρωποι έλαβαν τις πρώτες βοήθειες στο σημείο του περιστατικού. Η αστυνομία τόνισε επίσης, ότι δεν υπάρχουν αναφορές για ανθρώπους που να έχουν

δεχτεί επίθεση με μαχαίρι.

LATEST on #SevenSisters Road #FinsburyPark incident. One person has died. Counter Terrorism Command investigating. pic.twitter.com/PKHfgCI345

Metropolitan Police (@metpoliceuk) June 19, 2017

Το ισλαμικό κέντρο και το τέμενος που βρίσκονται στην ίδια περιοχή, εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία κάνουν έκκληση για ηρεμία: “Έχουμε εργαστεί σκληρά τις τελευταίες δεκαετίες προκειμένου να οικοδομήσουμε μία ειρηνική κοινότητα ανοχής, εδώ στην περιοχή του Φίνσμπουρι Παρκ. Καταδικάζουμε συνολικά την οποιαδήποτε πράξη μίσους, που προσπαθεί να διαχωρίσει την υπέροχη κοινότητά μας,” ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, δήλωσε ότι το περιστατικό με το βαν κοντά στο μουσουλμανικό τέμενος στο Βόρειο Λονδίνο, αντιμετωπίζεται από την αστυνομία, ως πιθανή τρομοκρατική επίθεση. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα προεδρεύσει σε έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο, σήμερα το πρωί.

Kατά όλων των κοινών αξιών, για ανοχή, ελευθερία και σεβασμό, χαρακτήρισε ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν την επίθεση στο πάρκο του Φίνσμπουρι. Είπε επίσης, πως πρόσθετες αστυνομικές μονάδες, έχουν διατεθεί για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στις τοπικές κοινότητες του Λονδίνου και ειδικά σε αυτές που γιορτάζουν το Ραμαζάνι.

Στο μεταξύ, ο σύζυγος της δολοφονημένης Τζο Κοξ, που ήταν μέλος του Βρετανικού Κοινοβουλίου έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter, ότι τόσο οι ακροδεξιοί, όσο και οι ισλαμιστές τρομοκράτες μοιράζονται μία ιδεολογία, που θα πρέπει να ηττηθούν.

Far right facists&Islamist terrorists are driven by same hatred of difference, same ideology of supremacy&use same tactics.We'll defeat both

— Brendan Cox (@MrBrendanCox) June 19, 2017

Σχετική είδηση: Β. Λονδίνο: Δύο νεκροί, αρκετοί τραυματίες από επίθεση με μικρό φορτηγό σε τέμενος
Πηγή: ΕΡΤ, Α’ Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα