Τρίτο Πρόγραμμα – Το «As The Love Continues» των Mogwai στην εκπομπή «Κριτικός Λόγος» | 26.08 & 02.09.2021

12:49 30/8/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Το album “As The Love Continues” των Σκώτων Mogwai, παρουσιάζει ο Θάνος Μαντζάνας στην εκπομπή «Κριτικός Λόγος» μέσα από δύο εκπομπές, τίς Πέμπτες 26 Αυγούστου και 2 Σεπτεμβρίου στις έξι το απόγευμα.

Οι Σκώτοι Mogwai συνέθεσαν το υλικό του πιο πρόσφατου album τους “As The Love Continues” στην διάρκεια της πρώτης περυσινής καραντίνας για

την πανδημία, με θέμα εμπνευσμένο  σε μεγάλο βαθμό από αυτή τη συγκυρία. Όταν έφτασε η στιγμή να το ηχογραφήσουν κατάλαβαν ότι το πλάνο τους να μεταβούν για να το κάνουν στο στούντιο του Αμερικανού παραγωγού τους, ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών.

Η μόνη λύση που βρήκαν ήταν να ηχογραφήσουν σε ένα στούντιο στην Αγγλία και ο παραγωγός τους να συμμετέχει στις ηχογραφήσεις μέσω Zoom από το στούντιο του στη Νέα Υόρκη. Ούτε οι ίδιοι πίστευαν ότι αυτή η τόσο, εκτός συνηθισμένης πρακτικής, διαδικασία θα μπορούσε ποτέ να λειτουργήσει, αλλά το αποτέλεσμα τους εξέπληξε – όπως και οποιονδήποτε άλλον – και με το παραπάνω.

Στις δύο εκπομπές του αφιερώματος ο Θάνος Μαντζάνας παρατηρεί και αναλύει το πως οι τέσσερις φίλοι από την Γλασκώβη κοίταξαν για πολύ και εντέλει αναμετρήθηκαν με αυτή την «μαύρη τρύπα» που σκέπασε ολόκληρο τον πλανήτη πριν περίπου ενάμιση χρόνο και έχει ήδη καταπιεί, κυριολεκτικά και μεταφορικά, πάρα πολλά, εκτός από  τόσους νεκρούς ανθρώπους που έχει αφήσει πίσω της.

Το πως στη συνέχεια προετοιμάστηκαν για το πολύ δύσκολο «ταξίδι» με όχημα τους, μακροσκελή κιθαριστικά drones και μάζες – λευκού και μη – θορύβου και με  καύσιμο  πολλή και  θετική ενέργεια. Το πώς μετά εκτοξεύθηκαν στην πορεία έκκεντρων ελλείψεων και τεθλασμένων γωνιών στα ευθύγραμμα σημεία της που αποτελεί ο δέκατος κατά σειρά δίσκος τους «As The Love Continues». Και το πως τέλος πέρασαν αλώβητοι μέσα από την «μαύρη τρύπα» και βγήκαν στην άλλη φωτεινή πλευρά  με ένα θριαμβευτικό post rock πανδαιμόνιο, ελεγεία και παιάνα ταυτόχρονα.

Κείμενα-παραγωγή-παρουσίαση: Θάνος Μαντζάνας

____________________

Info

“As The Love Continues” – Mogwai

Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 & 95,6

Εκπομπή: «Κριτικός Λόγος» – Θάνος Μαντζάνας

Πέμπτη 26 Αυγούστου & Πέμπτη 02 Σεπτεμβρίου 2021, στις 18:00

Live Streaming: www.trito.gr

Facebook: www.facebook.com/tritoprogramma



Το άρθρο Τρίτο Πρόγραμμα – Το «As The Love Continues» των Mogwai στην εκπομπή «Κριτικός Λόγος» | 26.08 & 02.09.2021 εμφανίστηκε πρώτα στο ERT.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα