Τρίπολη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων για κεραίες κινητής τηλεφωνίας

20:23 24/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων στην Πλατεία Αγίας Βαρβάρας Τριπόλεως, πρόκειται να γίνει την Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2017.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της επιτροπής κατοίκων, περιοχής Σεχίου Τριπόλεως, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει στις 11.30 το πρωί της Κυριακής.

Αιτία της κινητοποίησης αυτής, η τοποθέτηση τεσσάρων κεραιών κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες, κατά την επιτροπή κατοίκων, εκπέμπουν ραδιομαγνητικά κύματα μεγάλης έντασης, προκαλώντας-κατ’ αυτούς-ψυχοσωματικά προβλήματα στα παιδιά και στους κατοίκους της περιοχής.

Η επιτροπή κατοίκων, στα επιχειρήματά

της, μιλάει για ακτινοβολία που επηρεάζει παιδικές χαρές, σχολεία, εκκλησία και φοιτητές του Πανεπιστημίου που περνούν καθημερινά απ εκεί.

Ζητάει απ΄ τις αρμόδιες υπηρεσίες και απ’ την Δημοτική Αρχή, όπως ενεργοποιηθούν και όπως προχωρήσουν στις πρωτοβουλίες εκείνες, που θα απομακρύνουν τις συγκεκριμένες κεραίες απ’ το ακίνητο της περιοχής Σεχίου Τριπόλεως.

Μάλιστα, το θέμα αυτό, ήρθε σήμερα και στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίπολης ως έκτακτο θέμα.

Αντιπροσωπεία της επιτροπής (φωτό), παρευρέθηκε στο συμβούλιο και παρέθεσε όλα τα επιχειρήματά της.

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να μελετήσει την υπόθεση αυτή, καθώς και όλες τις παρόμοιες, με κάθε λεπτομέρεια και να προχωρήσει σε ειδικές μετρήσεις από πιστοποιημένους φορείς, σε ανύποπτες ημέρες και ώρες, καθώς και σε άλλες ενέργειες, ώστε να επανέλθει με πράξεις που δεν θα μπορούν να αμφισβητηθούν νομικά.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Keywords
Τυχαία Θέματα