Τρίπολη: Στην οικία Κ. Καρυωτάκη ο δήμαρχος Πρέβεζας

15:56 3/11/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Την οικία του μεγάλου λυρικού ποιητή και πεζογράφου, Κώστα Καρυωτάκη, στην Τρίπολη, επισκέφθηκε, σήμερα το πρωί, αντιπροσωπεία του Δήμου της Πρέβεζας, με αφορμή την ειδική τελετή υπογραφής πρωτοκόλλου αδελφοποίησης, ανάμεσα στο δήμο της Τρίπολης και αυτού της Πρέβεζας.

Ο δήμαρχος της Πρέβεζας, κ. Χρήστος Μπαίλης, είχε την ευκαιρία να δει από κοντά το ιστορικό σπίτι του μεγάλου ποιητή (συμπληρώθηκαν 90 χρόνια απ’ την αυτοκτονία του), που σήμερα, στεγάζει τις υπηρεσίες της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Τον δήμαρχο και τους λοιπούς εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, υποδέχθηκε ο Πρύτανης του Ιδρύματος, κ. Αθανάσιος Κατσής, ο οποίος και τους παρέδωσε συμβολική δώρο.

Στην εκδήλωση, παρευρέθηκε και αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής Τρίπολης, με τον δήμαρχο κ. Δημήτρη Παυλή, να συνοδεύει την φιλοξενούμενη, αυτοδιοικητική αντιπροσωπεία.

Οι θεσμικοί εκπρόσωποι αυτής συνάντησης, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν σκέψεις πάνω σ’ όλα όσα πρεσβεύει ο Κώστας Καρυωτάκης, ενώ, εξετάστηκαν και διάφορα θέματα που έχουν να κάνουν με πολιτιστικές, πνευματικές και καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες, με αφορμή και την αδελφοποίηση των δύο δήμων.

Η ΕΡΤ Τρίπολης, παρακολούθησε αυτή την επίσκεψη και σας παρουσιάζει το σχετικό φωτογραφικό υλικό.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα