Τρίπολη: «Δεν πήραμε το μήνυμα του 2007» δηλώνει ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας

14:23 26/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Μάλλον δεν πήραμε το μήνυμα απ’ τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007. Δεν συνεργαζόμαστε όπως πρέπει. Δεν αναλαμβάνει ο κάθε ένας από εμάς, την ατομική του ευθύνη και την ατομική του υποχρέωση. Ζητάει μόνο την βοήθεια του κράτους, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αυτοδιοίκησης. Ξεχνάει, ωστόσο, τις δικές του υποχρεώσεις».

Αυτά δήλωσε, σε συνέντευξη Τύπου, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τρίπολης και υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, κ. Σωτήρης Παπαδημητρίου (φωτό), με αφορμή τα 10 χρόνια απ’ τις μεγάλες πυρκαγιές

της Αρκαδίας και της Πελοποννήσου γενικότερα.

«Οι φωτιές τότε, σημάδεψαν την πορεία του κάθε ανθρώπου που βίωσε τον εφιάλτη της καταστροφής. Υπήρξαν από τότε αποκαταστάσεις, όμως το μήνυμα, μάλλον δεν το πήραμε», δήλωσε, με έμφαση ο κ. Παπαδημητρίου.

Και κατέληξε:» Η Πολιτική Προστασία της Τρίπολης, πήρε απ’ το κράτος φέτος, 149.000 ευρώ για τις ανάγκες τις μισθοδοσίας των συμβασιούχων στα πυροφυλάκια και για άλλες δράσεις και νομίζω, ότι, πήγαμε καλά στις όποιες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στα όρια του Δήμου Τριπόλεως. Ως Πολιτική Προστασία, εάν κληθούμε, έχουμε προτάσεις για την στήριξη ενός νέου στρατηγικού σχεδίου αντιμετώπισης της πυροπροστασίας και της δασοπυρόσβεσης, σύμφωνα και με τα νέα δεδομένα και με τις νέες επιστημονικές, τεχνολογικές εξελίξεις».

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Keywords
Τυχαία Θέματα