Τρίπολη : Το πρώτο κουδούνι «χτύπησε»για τα προσφυγόπαιδα

09:28 13/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρόσβαση στην παιδεία, με τη φοίτησή τους στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης , απέκτησαν 60 προσφυγόπαιδα που ζουν τους τελευταίους μήνες μαζί με τις οικογένειές τους σε διαμερίσματα στα πλαίσια του προγράμματος ΕΣΤΙΑ της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Η λειτουργία της Δομής για την Υποδοχή και την Εκπαίδευση των παιδιών των Προσφύγων ιδρύθηκε στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας με Υπουργική Απόφαση τον περασμένο Αύγουστο.
Η ένταξη των προσφύγων στη ζωή της Τρίπολης έχει

γίνει ομαλά.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες συνοδεία των γονιών και των κηδεμόνων τους πέρασαν την πόρτα του 9ου Δημοτικού σχολείου που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της Τρίπολης.
Τα μαθήματα, ελληνική και αγγλική γλώσσα, καλλιτεχνικά και φυσική αγωγή θα αρχίζουν στις 2.00 το μεσημέρι και θα ολοκληρώνονται στις 6.00 το απόγευμα, από εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν ως αναπληρωτές για τις ανάγκες της λειτουργίας της δομής.

Εκπρόσωποι του Δήμου Τρίπολης, της Εκπαίδευσης και της Αναπτυξιακής Εταιρίας ΠΑΡΝΩΝΑ που «τρέχει» το πρόγραμμα φιλοξενίας υποδέχτηκαν τα παιδιά με χαμόγελα, ζεστασιά και εκπλήξεις.

Οι μαθητές που θα φοιτήσουν στο Δημοτικό και τα νήπια που φοιτούν στα νηπιαγωγεία της Τρίπολης βρέθηκαν στην πόλη μας αφού εγκατέλειψαν με βία την πατρίδα τους.
Από σήμερα επιστρέφουν στην κανονικότητα.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα