Τρίκαλα: Τα «τέκνα της ανάγκης» τίμησαν στο πάρκο Ματσόπουλου τα 50 χρόνια της ΚΝΕ

14:24 8/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ, Δύσκολος δρόμος!… Σίγουρος δρόμος… Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!».

Η φράση αυτή από το «Καπνισμένο Τσουκάλι» του Γιάννη Ρίτσου ήταν το κεντρικό σύνθημα του φετινού φεστιβάλ της ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗΣ στα Τρίκαλα, που έγινε χθες το βράδυ στον χώρο του πάρκου Ματσόπουλου, με δράσεις, ομιλίες, προβολές και με μία μεγάλη από άποψη συμμετοχής του κόσμου συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη.

Το

Φεστιβάλ φέτος τίμησε τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΚΝΕ.

Τα μέλη της ΚΝΕ επιδίωξαν να δείξουν μέσω του φεστιβάλ ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν, ότι ο λαός μπορεί να καθορίσει τις εξελίξεις προς όφελός του μέσα από τον αγώνα «για μια ζωή με σύγχρονα δικαιώματα και πραγματική ελευθερία, για την σοσιαλιστική – κομμουνιστική κοινωνία!».

Την κεντρική ομιλία στο Φεστιβάλ πραγματοποίησε η κ. Μαρία Γαβαλά, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Μίλησε για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ και κάλεσε τον κόσμο σε καθημερινό αγώνα, που θα αποκρούει την βάρβαρη καπιταλιστική πραγματικότητα, «θα αποκρούει αυτή τη συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τους εκατοντάδες μνημονιακούς νόμους, την εποπτεία, τα ματωμένα πλεονάσματα».

Η κ. Γαβαλά στην ομιλία της μεταξύ άλλων, υπογράμμισε τα εξής: «Πιάνοντας το νήμα από το χτες φτάνουμε στο σήμερα. Μαζί με όλους εσάς τους μαθητές, τους φοιτητές , σπουδαστές. που βιώνουν τη βαρβαρότητα της ανεργίας, της υποαπασχόλησης, της μαύρης εργασίας. Μαζί με εσάς που το καπιταλιστικό σύστημα σας φράζει το δρόμο στον αθλητισμό και τον πολιτισμό προσπαθώντας να σας ρίξει στην κόλαση των ναρκωτικών.

Με όλους εσάς θα πάμε το νήμα παραπέρα στο αύριο που όμως γεννιέται από την στάση μας σήμερα. Κόντρα στην αντιστροφή της αλήθειας, της απόκρυψής της, της παραπληροφόρησης. Κόντρα στα κατευθυνόμενα προγράμματα πολλών ιντερνετικών δικτύων, εγκυκλοπαιδειών, σχολικών συγγραμμάτων.

τι βρίσκεται πίσω από όλα αυτά ; το ίδιο που βρίσκεται πίσω από τη βαρβαρότητα της κατάργησης των ΣΣΕ, πίσω από τη φρίκη του πολέμου, ειδικά στην επίφοβη περιοχή μας». Αναφέρθηκε επίσης στις προσφάτως ανακοινωθείσες αλλαγές στο λύκειο, τονίζοντας ότι αυτές υποβαθμίζουν περαιτέρω τη γενική μόρφωση και στοχεύουν σε ένα σχολείο υποβαθμισμένο.

Της κεντρικής ομιλία προηγήθηκε προβολή για τα 50 χρόνια της ΚΝΕ. Εξαιρετικά επιτυχής από άποψη παρουσίας κόσμου υπήρξε και η συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη, ενώ η βραδιά έκλεισε με λαϊκό γλέντι.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα