Τρίκαλα: Στο επίκεντρο Συνεδρίου η υγεία παιδιών και εφήβων

15:01 6/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ζητήματα της παιδιατρικής κοινότητας και όχι μόνο θα βρεθούν στο επίκεντρο του 28ου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας το οποίο φιλοξενείται στα Τρίκαλα από σήμερα έως και την Κυριακή 9 Οκτωβρίου.

Με τίτλο του Συνεδρίου “Νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ” επιχειρείται μία ολιστική προσέγγιση της υγείας παιδιού και εφήβου, με διεπιστημονικές εισηγήσεις που απευθύνονται όχι μόνο σε παιδίατρους και υγειονομικούς, αλλά και σε

εκπαιδευτικούς ή επαγγελματίες που ασχολούνται πολύπλευρα με το παιδί. Συνδιοργανωτές του Συνεδρίου είναι η Ιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και συγκεκριμένα το Κέντρο Έρευνας και Πρόληψης Ατυχημάτων, η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λάρισας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Εθνικό Κέντρο Πρόληψης Ατυχημάτων και Βίας. Στην προετοιμασία του Συνεδρίου συνέβαλε καθοριστικά η Διεύθυνσης Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, με επικεφαλής την προϊσταμένη Στεφανία Κωστοπούλου, προγραμματίζοντας επί τετραήμερο, σε ξενοδοχείο της πόλης και στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) εισηγήσεις κορυφαίων επιστημόνων που αφορούν στο παιδί, αλλά και ποικίλες δράσεις για τη βιωματική προσέγγιση θεμάτων που απασχολούν τα παιδιά και τους εφήβους. Το πρόγραμμα των εργασιών του συνεδρίου (αναλυτικά είναι ανηρτημένο στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.socped.gr) περιλαμβάνει, επίσης, ειδικές συνεδρίες για τη συμμετοχή παιδιών και εφήβων σε αθλητικές δραστηριότητες, για Επείγουσα Ιατρική, για την ψυχική υγεία στο σχολείο και την κοινότητα, για την άρρωστη και νοσογόνο οικογένεια, για εμβολιασμούς παιδιών σε οικονομική κρίση και μεταναστών καθώς και για αναπνευστικά, ενδοκρινολογικά, καρδιολογικά, νευρολογικά και άλλα προβλήματα. Βιωματικά και διαδραστικά σεμινάρια θα γίνουν για το αλκοόλ και τις εξαρτήσεις, την ενδοοικογενειακή βία, την υγειονομική φροντίδα κοινωνικά αποκλεισμένων ομάδων, την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), το μεταβολικό σύνδρομο, θέματα παιδο- ογκολογίας, το οικογενειακό ανάγλυφο, την επιθετική συμπεριφορά των παιδιών στο σχολείο, τους μικρούς συγγραφείς και τη δημιουργική γραφή, τη νομική προστασία των νοσούντων, την ηλεκτρονική κάρτα υγείας κ. α.

Keywords
Τυχαία Θέματα