Τρίκαλα: Στάχτη 100 στρέμματα δάσους στη Βασιλική

14:34 25/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Εφιαλτικές μνήμες του 1997 ξύπνησαν στους κατοίκους της Βασιλικής Καλαμπάκας, από τη φωτιά που ξέσπασε στο καλαίσθητο δάσος της περιοχής το περασμένο Σάββατο, καίγοντας 100 στρέμματα με πεύκα και δρύες.

Για την κατάσβεσή της συνέδραμαν συνολικά 20 πυροσβεστικά οχήματα και μηχανήματα βαρέως τύπου, με περισσότερους από 80 πυροσβέστες και πεζοπόρα τμήματα, καθώς και δύο αεροσκάφη – καναντέρ με ρίψεις νερού που εμπόδισαν την επέκταση της φωτιάς, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Χαρακτηριστικό είναι ότι την ημέρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά προσέτρεξαν στην περιοχή 45 πυροσβέστες,

ενώ μαζί με τέσσερα υδροφόρα οχήματα οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, εκτός από τα Τρίκαλα, την Καλαμπάκα και την Πύλη, ενισχύθηκαν από τη Λάρισα, τους Σοφάδες, την Ελασσόνα και το Μουζάκι. Σημαντική, στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, ήταν η συμβολή τριών οχημάτων βαρέως τύπου, ενώ κάτοικοι της Βασιλικής βοήθησαν με όσα μέσα διέθεταν, με την πυρκαγιά να τίθεται υπό μερικό έλεγχο το πρωί της Κυριακής και πλήρη το βράδυ της ίδιας ημέρας. Τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς ερευνώνται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρικάλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα