Τρίκαλα: Πρωτοφανής χαλαζόπτωση “θέρισε” καλλιέργειες και αγρότες

01:15 29/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μισή ώρα ήταν αρκετή για να καταστρέψει ολοσχερώς εκατοντάδες στρέμματα με καλλιέργειες, η πρωτοφανής χαλαζόπτωση που σημειώθηκε μεσημβρινές ώρες της Τρίτης σε τρεις Τοπικές Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Γόμφων του Δήμου Πύλης.

Κάτοικοι και αγρότες στο Δημοτικό Διαμέρισμα Γόμφων

Σε συνδυασμό με τον δυνατό αέρα, το χαλάζι -σε μέγεθος καρυδιού- που έπεσε στους Γόμφους, τη Λυγαριά και το Παλαιομονάστηρο, θέρισε κυριολεκτικά τις καλλιέργειες, με τους πληγέντες αγρότες να μιλούν για “ολοκληρωτική απώλεια της παραγωγής και του εισοδήματός τους” και τον αντιπεριφερειάρχη

Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη για “τεράστια καταστροφή χωρίς προηγούμενο”. Μποστανικά, δενδρώδης καλλιέργειες (αχλάδια κ.α.) αμπέλια, καλαμπόκι και μηδική παραγωγή, “χτυπήθηκαν” από την σφοδρή χαλαζόπτωση, με το ρεπορτάζ και τον φωτογραφικό φακό της ΕΡΤ να αποτυπώνει το μέγεθος της ζημιάς. Ειδικά στο Δημοτικό Διαμέρισμα Γόμφων, κάτοικοι και αγρότες κάνουν λόγο για “μία χαμένη καλλιεργητική χρονιά σε παραγωγή που ήταν έτοιμη προς συγκομιδή (καρπούζια, πεπόνια και δενδρώδη) αλλά και σε καλλιέργειες “που δεν μπορούν να σωθούν όπως τα αμπέλια, το βαμβάκι και άλλα…”, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γόμφων Θανάσης Ποντίκας. Ήδη, πάντως, η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων κινητοποίησε τους αρμόδιους φορείς, έχοντας προγραμματίσει άμεση αυτοψία κλιμακίου γεωπόνων του ΕΛΓΑ και άλλων εμπλεκόμενων Υπηρεσιών.

Καλαμπόκι που χτυπήθηκε από το χαλάζι

Keywords
Τυχαία Θέματα