Τρίκαλα: Προκαλούν αντιδράσεις οι αλλαγές στον χάρτη των Σχολών

14:07 4/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Έντονη δυσαρέσκεια εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης για την εξαίρεση του Νομού από τον νέο χάρτη ανάπτυξης Σχολών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο Τ.Ε.Ι. Λάρισας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης

Στις κυοφορούμενες αλλαγές, ο κ. Μιχαλάκης, με έγγραφη δημόσια επιστολή του, καταγγέλλει “κατάφορη αδικία” και ζητά την άμεση παρέμβαση των βουλευτών. “Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εμπλουτίζεται με δύο νέες Σχολές και 16 νέα Τμήματα, εκ των οποίων

ούτε ένα δεν φέρεται να ιδρύεται στην πόλη μας. Ως φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης εκφράζουμε την έντονη αντίθεση και δυσαρέσκειά μας στα κυοφορούμενα σενάρια που εμφανίζουν όλες τις πρωτεύουσες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και την πόλη της Λαμίας να ενισχύονται από την παρουσία της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πλην των Τρικάλων…”, δηλώνει χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων. Καλεί, δε, εκτός των τοπικών κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, όλους τους τοπικούς φορείς να αντιδράσουν, προσθέτοντας με έμφαση πως “τα Τρίκαλα έχουν αγωνιστεί για την παρουσία του Πανεπιστημίου, έχουν επενδύσει και απαιτούν να μην εξαιρεθούν από τα αναπτυξιακά σχέδια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας…”.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα