Τρίκαλα: “Ολοκληρώστε το Υδροηλεκτρικό Μεσοχώρας” ζητά ο Δήμος Πύλης από τον πρωθυπουργό

23:19 16/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Με προσωπική επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης, η δημοτική αρχή -μέσω του δημάρχου Κώστα Μαράβα- ζητά την ολοκλήρωση και λειτουργία του υδροηλεκτρικού έργου της Μεσοχώρας και συνάντηση, άμεσα, με τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη.

Ο Δήμος Πύλης αναφέρεται -στην επιστολή- στο ιστορικό του όλου έργου, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε το 1987 και ολοκληρώθηκε το 1995, κοστίζοντας περίπου 400.000.000 ευρώ

από εθνικούς πόρους, ενώ στους λόγους για τους οποίους δεν λειτούργησε μέχρι σήμερα αναφέρει αφενός τις αλλεπάλληλες προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Σ.τ.Ε.), αφετέρου την έλλειψη πολιτικής βούλησης των κυβερνώντων. Ωστόσο με απόφαση του Σ.τ.Ε. (26/2014) ξεμπλοκάρει πλήρως το Υδροηλεκτρικό έργο της Μεσοχώρας από τα υπόλοιπα έργα εκτροπής του Αχελώου προς την Θεσσαλία και το καθιστά καθαρά υδροηλεκτρικό έργο. Με βάση τη συγκεκριμένη απόφαση, αλλά και τις συζητήσεις που έγινε επί υπουργίας Πάνου Σκουρλέτη στο αρμόδιο Υπουργείο, ο Δήμος Πύλης ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει το έργο “αποφέροντας έσοδα πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ και καλύπτοντας το 10% της ενέργειας στο εθνικό σύστημα”, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ανάπτυξη όχι μόνο του Δήμου Πύλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Καταληκτικά, ο Δήμος Πύλης ζητά από την κυβέρνηση “να βάλλει τέλος σε ένα έργο εθνικής εμβέλειας”, ζητώντας συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα