Τρίκαλα: Οι Κοινωνικές Δομές και η αλήθεια των αριθμών για τη φτώχεια

15:08 19/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Απόδειξη της σημαντικής προσφοράς των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Τρικκαίων στην αντιμετώπιση της φτώχειας και των πολιτών που καταφεύγουν σ’ αυτές για να αντιμετωπίσουν τις στοιχειώδεις βασικές τους ανάγκες, αποτελούν τα επίσημα στοιχεία της κοινωνικής λογοδοσίας που δόθηκαν στην δημοσιότητα για το Β’ τρίμηνο του 2016.

Σχεδόν 20 μήνες από τη σύσταση των Κοινωνικών Δομών στον Δήμο, μέσω της ανώνυμης μη κυβερνητικής επιχείρησης (αμκε) “Συνειρμός” και την υλοποίηση του προγράμματος “Συνεισφέρω”, τα νούμερα αποκαλύπτουν

-πάλι- τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα των πολιτικών λιτότητας τα τελευταία χρόνια της κρίσης, οδηγώντας μεμονωμένα άτομα ή και οικογένειες στις Κοινωνικές Δομές, οι οποίες στεγάζονται στο παλιό Νοσοκομείο (εκτός του Κοινωνικού Παντοπωλείου). Το τελευταίο τρίμηνο Απριλίου-Μαΐου-Ιουνίου 2015 το επιβεβαιώνει περίτρανα, με το Κοινωνικό Παντοπωλείο να έχει “ανακουφίσει” με προϊόντα διατροφής και άλλα είδη (ένδυσης, υπόδησης κ.λπ.) 307 οικογένειες κάθε μήνα (κατά μέσο όρο) με παροχή αξίας προϊόντων άνω των 26.000 ευρώ. Στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας, με διατροφή και φροντίδα της καθημερινής τους υγιεινής, εξυπηρετήθηκαν 99 άτομα κάθε μήνα, ενώ στο Κοινωνικό Εστιατόριο εξυπηρετήθηκαν 245 δημότες (κατά μέσο μηνιαίο όρο) για τους τρεις τελευταίους μήνες, με περισσότερες από 11.400 μερίδες φαγητού που διατέθηκαν. Τέλος από το Κοινωνικό Φαρμακείο εξυπηρετήθηκαν 368 άτομα, με την αξία των φαρμάκων που χορηγήθηκαν να ξεπερνά τις 12.600 ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα