Τρίκαλα: “Όχι” της ΠΑΣΕΒΕ στην εξοντωτική φορολογία

19:23 14/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα των αυτοαπασχολούμενων για μία ζωή με δικαιώματα, ενάντια στον συμβιβασμό με τα καθημερινά χρέη και το υψηλό κόστος ζωής που επιφέρουν τα συνεχή μέτρα και οι συμφωνίες κυβέρνησης και εταίρων, έστειλαν σήμερα οι Τρικαλινοί επαγγελματοβιοτέχνες που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση (ΠΑΣΕΒΕ).

Μέλη της Γραμματείας Τρικάλων της ΠΑΣΕΒΕ συγκεντρώθηκαν με πανό και σημαίες στην είσοδο της Δημόσιας Οικονομικής Εφορίας (Δ.Ο.Υ.), προτάσσοντας φορολογικά αιτήματα του κλάδου και διεκδικώντας αφορολόγητο όριο για τους ελευθεροεπαγγελματίες,

στο πλαίσιο πανελλαδικής δράσης. Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας το μέλος της Γραμματείας Τρικάλων της ΠΑΣΕΒΕ Θανάσης Τσιάμης έκανε λόγο για “ασφυκτική οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι μικρομεσαίοι επαγγελματοβιοτέχνες λόγω της υψηλής φορολόγησης, περιορίζοντας ακόμη περισσότερο τα εισοδήματα και οδηγώντας σε νέα λουκέτα…”. “Η πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων με καθαρά κέρδη στα 10.000 ευρώ ή και λιγότερα, καλείται να πληρώσει σχεδόν τα μισά στην ασφάλιση και την Εφορία”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάμης, προσθέτοντας ότι “σ’ αυτά έρχονται να προστεθούν οι έμμεσοι φόροι, ο ΕΝΦΙΑ και το υψηλό κόστος των καταναλωτικών αγαθών…”. Πρόταση της ΠΑΣΕΒΕ, όπως την μετέφερε, “είναι ο κοινός αγώνας με την εργατική τάξη και τη φτωχή αγροτιά, γιατί παρόμοια είναι τα προβλήματα που προκαλούνται από τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους και τις κυβερνήσεις που τάσσονται υπέρ τους…”. Να σημειωθεί ότι αντιπροσωπεία της Γραμματείας Τρικάλων της ΠΑΣΕΒΕ συναντήθηκε με τη Διεύθυνση της Δ.Ο.Υ. Τρικάλων, παραδίδοντας σχετικό υπόμνημα με τα αιτήματα των αυτοαπασχολούμενων.

Keywords
Τυχαία Θέματα