Τρίκαλα: Νέο Δ.Σ. και πρωτιά της ΔΑΚΕ στον Σύλλογο δασκάλων

12:14 8/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρωτιά, με μικρή αύξηση των ποσοστιαίων δυνάμεών της, κατέγραψε η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών (ΔΑΚΕ) στις χθεσινές εκλογές των Τρικαλινών δασκάλων και νηπιαγωγών, διατηρώντας τις τρεις από τις εννέα έδρες στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Στη διοίκηση, ωστόσο, του Συλλόγου για τα επόμενα δύο χρόνια, εκλέχθηκαν και υποψήφιοι από τις τέσσερις άλλες παρατάξεις που μετείχαν στις αρχαιρεσίες. Αναλυτικά, στις κάλπες προσήλθαν 794 μέλη του Συλλόγου, με 739 έγκυρα ψηφοδέλτια

και 55 άκυρα και λευκά. Η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων ανέδειξε πρώτη τη ΔΑΚΕ με 266, ενώ ακλουθούν η Δημοκρατική Συνεργασία – Ανεξάρτητες Κινήσεις (159 ψηφοδέλτια), η Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών (135 ψηφοδέλτια) η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών-ΠΑΜΕ (97 ψηφοδέλτια) και η παράταξη Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις (84 ψηφοδέλτια). Από τη ΔΑΚΕ εκλέχθηκαν οι Χρήστος Τρικάλης (208 ψήφοι), Ιωάννα Καρατζούνη (117 ψήφοι) και Ευστάθιος Ευθυμίου (77 ψήφοι), από την Δημοκρατική Συνεργασία – Ανεξάρτητες Κινήσεις οι Γεώργιος Τσιάκαλος (86 ψήφοι) και Κωνσταντίνος Γαβρίτσας (70 ψήφοι), από την Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών οι Ιωάννης Κοκόρας (65 ψήφοι) και Αθανάσιος Γκαμπράνας (54 ψήφοι), ενώ από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ) εκλέχθηκε η Γεωργία Βαρδούλη (42 ψήφοι) και από τις Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις ο Χρήστος Γούλας (54 ψήφοι). Τέλος στην Ελεγκτική Επιτροπή εκλέχθηκαν οι Αντώνιος Μπριάζας (ΔΑΚΕ-142 ψήφοι), Δημήτριος Μαρμπάτσης (ΔΗ.ΣΥ.-105 ψήφοι) και Μηνάς Παπούλιας (ΕΚΕ-80 ψήφοι).

Keywords
Τυχαία Θέματα