Τρίκαλα: Μηνύματα και ζωντάνια στο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ

13:13 14/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Αντιπολεμικά και κοινωνικά μηνύματα εξέπεμψε για μια ακόμη φορά το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Τρίκαλα, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο και οργανώθηκε από τις μαθητικές οργανώσεις της κομμουνιστικής νεολαίας.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε συζήτηση εκπαιδευτικών και μαθητών σχετικά με τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, όπως και ζητήματα επικαιρότητας

που απασχολούν μαθητές και γονείς για τον ρόλο του σύγχρονου σχολείου αλλά και τη συνοχή της κοινωνίας σε θέματα που την απασχολούν. Από τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, απ’ όπου πέρασε πλήθος μαθητών αλλά και πολιτών, δεν έλλειπε φυσικά η μουσική από συγκροτήματα, ενώ στον χώρο της πλατείας Ρήγα Φεραίου υπήρχε ειδικά διαμορφωμένο σημείο όπου μαθητές σχεδίαζαν γκράφιτι ενάντια στον πόλεμο. Επίσης, καθ’ όλη την διάρκεια των εκδηλώσεων λειτουργούσε παιδότοπος καθώς και βιβλιοπωλείο των εκδόσεων “Σύγχρονη Εποχή”, ενώ ιδιαίτερη παρουσία είχαν μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων, παρουσιάζοντας την ταινία μικρού μήκους “Το Όνειρο”, με το φετινό σύνθημα του Φεστιβάλ προς τους μαθητές “δεν είναι τρέλα ή ουτοπία αλλά δικαιοσύνη” η πάλη για την κοινωνία των αναγκών τους.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα