Τρίκαλα: Μείωση τζίρου 15% στην εορταστική περίοδο για τα εμπορικά καταστήματα

14:52 4/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Απώλειες τζίρου σε ποσοστό 15% κατέγραψε στα καταστήματα ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αναμένοντας τις χειμερινές εκπτώσεις για πιθανή ανάκαμψη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Χρήστο Μπλουγούρα, “ο εμπορικός κλάδος όχι μόνο κατέγραψε χαμηλότερα ποσοστά τζίρου, σε μεσοσταθμική βάση και σε σύγκριση με την αντίστοιχη εορταστική περίοδο

της προηγούμενης χρονιάς, αλλά και περεταίρω μείωση του αριθμού των εμπορικών επιχειρήσεων τον τελευταίο χρόνο, συνέχεια των προηγούμενων ετών…”. Χαρακτηρίζει, δε, το 2016 “μία ακόμη δύσκολη χρονιά για την τοπική επιχειρηματικότητα”, ευελπιστώντας το νέο έτος να είναι καλύτερο, χωρίς να παραλείψει να δηλώσει τις ευχαριστίες των εμπόρων προς τους καταναλωτές, για τη στήριξη της τοπικής αγοράς. Η προσοχή του εμπορικού κόσμου για έσοδα στρέφεται πλέον στις χειμερινές εκπτώσεις, οι οποίες ξεκινούν από την ερχόμενη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται στις 28 Φεβρουαρίου, για τις οποίες ο Εμπορικός Σύλλογος έχει ήδη εκδώσει σχετικές οδηγίες προς τα μέλη του για αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, όπως και της αναγραφής του ποσοστού έκπτωσης. Αναφορικά με την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, δηλαδή την 15η Ιανουαρίου, ο Εμπορικός Σύλλογος επισημαίνει προς τα μέλη του ότι “μπορούν να ανοίξουν τα καταστήματα προαιρετικά”.

Keywords
Τυχαία Θέματα