Τρίκαλα: Κυβερνητικές δεσμεύσεις για λειτουργία του Υδροηλεκτρικού Φράγματος Μεσοχώρας

14:54 2/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Για άμεση έκδοση και υπογραφή της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) του Υδροηλεκτρικού Φράγματος Μεσοχώρας, μόλις γίνει ο χαρακτηρισμός της κατακλύζουσας περιοχής από το Δασαρχείο Τρικάλων, δεσμεύτηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος στη χθεσινή συνάντηση με εκπροσώπους της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Αυτοδιοίκησης.

Το κυβερνητικό στέλεχος μετέφερε στους φορείς πως “ήδη είναι έτοιμο το σχέδιο της ΑΕΠΟ έτσι ώστε με την χαρτογράφηση της περιοχής από το Δασαρχείο, να υπογραφεί η μελέτη χωρίς καθυστέρηση…”.
Ο κ.

Φάμελλος, εκφράζοντας τη θέση της κυβέρνησης, τάχθηκε “υπέρ του έργου ως αμιγώς Υδροηλεκτρικός Παράγοντας καθαρής Ενέργειας που ετησίως θα έχει όφελος 35 εκατομμύρια ευρώ”, δείχνοντας να γνωρίζει όλα τα στοιχεία και δεδομένα του έργου. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από τον συμμετέχοντα στη σύσκεψη, πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας και δήμαρχο Μουζακίου Γιώργο Κωτσό, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας δήλωσε πως “η άποψη του κ. Φάμελλου είναι ταυτόσημη με αυτή των Θεσσαλικών φορέων, δηλαδή η άμεση ολοκλήρωση και λειτουργία του Υδροηλεκτρικού Φράγματος της Μεσοχώρας…”. Σύμφωνα με τον κ. Κωτσό, “κάτι τέτοιο θα επιτευχθεί με την υπογραφή της ΑΕΠΟ, με την οποία θα ανοίξει ο δρόμος και για τη ΔΕΗ να προχωρήσει στις επισκευές που απαιτούνται στο φράγμα, αλλά και στις υπόλοιπες διαδικασίες αναφορικά με την μετεγκατάσταση του οικισμού σύμφωνα με την πολεοδομική μελέτη…”. Τις επόμενες ημέρες κλιμάκιο της ΔΕΗ θα επισκεφθεί τον Δήμο Πύλης έτσι ώστε σε συνεργασία με το Δασαρχείο Τρικάλων να ξεκινήσει η χαρτογράφηση της περιοχής, ενώ εκ μέρους της ΔΕΗ προτάθηκε να συσταθεί, άμεσα, αρμόδια επιτροπή από τον Δήμο Πύλης για την πολεοδομική μελέτη, σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και δήμαρχος Μουζακίου Γιώργος Κωτσός, στελέχη των Δήμων Πύλης και Τρικκαίων με επικεφαλής τους δημάρχους Κωνσταντίνο Μαράβα και Δημήτρη Παπαστεργίου αντίστοιχα καθώς και εκπροσώποι φορέων όπως του ΤΕΕ, του ΓΕΩΤΕΕ και της ΕΘΕΜ.

Keywords
Τυχαία Θέματα